8a edició del Festival Psicurt

Del dijous 5 fins al diumenge 8 d’octubre se celebrà la vuitena edició del Festival Psicurt,  organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. Aquest festival de curtmetratg es sobre salut mental es consolida un any més i enguany presentarà 27 curtmetratges que concursaran a la Secció Oficial del Psicurt 2023, triats entre els 308 rebuts a concurs. A més de competir en les categories d’animació i ficció, aquests films també optaran al premi del públic, dotat amb 500 euros, que serà escollit per votació popular entre totes les persones que visualitzin els curtmetratges a l’Antiga Audiència de Tarragona i al Teatre Bartrina de Reus. Els curts aborden temàtiques tan interessants com el dol, les addiccions (a substàncies, a les xarxes socials i a les tecnologies), les relacions paternofilials i d’amistat, l’assetjament escolar, l’abús sexual infantil, la discriminació o els prejudicis.

Com en edicions anteriors, més enllà de les projeccions dels curtmetratges i el concurs, també s’han programat activitats paral·leles com l’obra de teatre No m’oblideu mai dirigida per Llàtzer Garcia i un col·loqui posterior amb els actors de l’obra i el psicòleg infantojuvenil Roger Ballescà; una pel·lícula inaugural sobre el radicalisme islàmic, el dol i l’angoixa: Sinjar, d’Anna Maria Bofarull, la primera directora de cinema tarragonina que obre el Psicurt; projeccions i debats per als centres educatius de Reus i Tarragona, i xerrades amb professionals de la cultura audiovisual i de la salut mental obertes a tothom.

Continua oberta la inscripció a la secció Educurt exprés
Fins al 30 de setembre, continua obert el període d’inscripció per a la secció Educurt exprés. Aquesta categoria s’adreça a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT), cicles formatius, universitat i escoles de cinema. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L’enregistrament es realitzarà a Reus i Tarragona durant el cap de setmana del festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització en el moment de l’inici del c oncurs.

Hi ha dues categories. En una competeixen les obres presentades per estudiants d’universitats i escoles de cinema i en l’altra les presentades per alumnes d’ESO, BAT i cicles formatius.

Per formalitzar la inscripció i optar als 500 euros de premi de cadascuna de les categories, cal omplir aquest formulari.

Psicurt
El Psicurt té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema.

És un projecte social, de salut, cultural i educatiu que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la psicologia i la salut mental, alhora que projectar les ciutats de Tarragona i Reus com a referents culturals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.