Mitja Marató de Cambrils, el 26 de febrer

ot a punt per la Grup Oliva Motor Mitja Marató de Cambrils que se celebrarà el proper diumenge 26 de febrer a Cambrils. L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, i el director de Running Solutions, Juanan Fernández, han presentat la quarta edició d’aquesta prova esportiva, que enguany comptarà amb la participació de prop de 1.500 persones, entre les quals hi ha gairebé un 30% de dones.  

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha destacat la llarga història de la Mitja Marató i ha afirmat que aquest tipus d’esdeveniments ajuden a potenciar la marca de la destinació vinculada a l’esport i el benestar, donar a conèixer els atractius del municipi, desestacionalitzar el turisme i mantenir una economia forta durant tot l’any. 

La regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha posat en valor l’alta participació de dones a la cursa de Cambrils, que està molt per damunt de la mitjana en aquest tipus de proves, i ha explicat que cal seguir avançant per reforçar l’esport inclusiu i femení.  

El director de Running Solutions ha parlat de l’aposta per la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, que enguany s’ha potenciat amb vehicles 100% elèctrics, samarretes fabricades amb material reciclat, medalles de fusta reciclada i gots de paper.    

Amb aquest objectiu, la Mitja Marató se suma aquest 2023 al programa d’esdeveniments esportius sostenibles “Esdeveniments amb Bon Ambient” i donarà tota la beguda en gots de paper, eliminant uns 20.000 envasos de plàstic, amb la col·laboració de Coca-cola.   

A més, el Grup Oliva Motor, nou title sponsor de la prova, aportarà vehicles 100% elèctrics (0 emissions de CO2, 0 sorolls i 0 olors) per donar suport als corredors i corredores.  

Les modalitats  

El director de Running Solutions ha destacat que una de les claus de l’èxit de la cita cambrilenca és que des del primer any ha mantingu la ubicació, el circuit i les dates.  

Com en darreres edicions, la Mitja de Cambrils compta amb les modalitats de mitja marató (21,097km) i 10K (corrent o amb roller). Com la novetat des del 2020, el punt de sortida serà a les 10 hores des de la Plaça de l’Ajuntament de Cambrils.  

Els i les atletes baixaran l’Avinguda Països Catalans fins al Passeig de les Palmeres, giraran a l’esquerra i avançaran fins quasi la frontera amb el terme municipal de Salou, on giraran 180º i tornaran cap a la línia d’arribada (els participants de la mitja marató donaran una segona volta). El lliurament de premis serà a les 12:30h a la mateixa plaça de l’Ajuntament. 

El mateix diumenge a les 12:15 es farà la tradicional cursa infantil “Cambrils Corre”, oberta per a tots els públics. Aquesta prova és totalment gratuïta i no es necessita inscripció prèvia. Els infants participants només hauran d’acudir a la hora marcada a la mateixa línia de sortida, a la plaça de l’Ajuntament. 

Les persones participants podran recollir els seus dorsals el divendres 24 de 18:30 a 20h al Decathlon de Tarragona (Gavarres), així com dissabte 25 de febrer de les 17 a les 20 h i el diumenge abans de la prova, entre les 8 i les 9:30h, al Pavelló Municipal de Cambrils. Els atletes rebran una samarreta tècnica de la marca 42k escollida a votació per IG.  

El perfil de les persones participants 

Els i les atletes vénen principalment d’arreu de Catalunya però també hi ha una petita representació de l’Estat Espanyol. Concretament, el 65% són de la província de Tarragona, el 25% de Barcelona, el 12% de Lleida, i el 8% d’Aragó. A més, un 10% procedeixen de fora de Catalunya.  

D’altra banda, la participació femenina s’enfila fins al 28% (un 52% faran la mitja i un 48% els 10k). L’edat mitjana de les persones inscrites és de 42 anys. Un 47% participen a la Mitja, un 47% a la 10K corrent i un 6% amb roller.  

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.