‘Lideratge empresarial femení’ a El Círcol

El Círcol ha celebrat la taula rodona “Lideratge empresarial femení” amb tres professionals de diferents àmbits de la nostra demarcació, l’empresària  Rosa Rueda, la directora del Diari de Tarragona Núria Pérez, i la científica i emprenedora Núria Amigó.

Patrícia Terradellas, presidenta de la societat El Círcol, ha obert el debat explicant les raons per les quals l’entitat ha organitzat la taula de rodona sota la temàtica empresarial. “Per una banda, volem celebrar la data contrastant l’opinió de professionals de l’àrea econòmica fugint dels estereotips habituals. doncs s’ha acabat l’època en que la dona tenia l’accés restringit a aquestes esferes.  Per l’altra, es tracta de mantenir la tradició empresarial de la casa”.

Les intervencions, celebrades en una sala plena de gom a gom, s’han centrat en les experiències vitals de les ponents. Així, l’empresària Rosa Rueda, ha remarcat “la importància d’educar d’una manera neutral els nostres fills si volem que les coses canviïn”. Reivindicant alhora que “caldria trobar una manera de pal·liar el cost econòmic que representen les baixes per maternitat a les empreses. Aquesta circumstància fa que, de vegades, algunes petites empreses, per supervivència, davant d’un currículum similar, acabin triant un home”

Núria Pérez, directora del Diari de Tarragona ha afirmat sobre la presència de dones al món directiu.  “ Certament, la meva incorporació com a directora al Diari. En ha estat una fita. En l’activitat periodística, difícil de conciliar, hi ha poques dones directives. De fet, a l’estat espanyol només n’hi ha sis de directores de diari”. Així mateix, ha seguit” Cal no generalitzar però hi ha trets més propis del lideratge femení, com per exemple la resiliència, que el fan més adequat als temps en què vivim. Penso en tot cas, que el que cal a les empreses, és més diversitat de lideratges”.

Per a la científica Núria Amigó,  “ateses les qualitats que ens caracteritzen a les dones de bones estrategues i organitzadores,  creadores d’aliances, optimitzadores de recursos… no deixa de resultar sorprenent que en el decurs de la història hi hagi hagut escassíssimes societats matriarcals. De fet, segueix “Hi ha tres possibles escenaris que explicarien aquesta carència segons Yuval Harari. Un seria la força física, tot i que no és la millor per a liderar una organització. Una segona, la tendència a la duresa, la violència que permetria a l’home imposar-se, malgrat que la capacitat de crear aliances pugui ser un avantatge determinant. El tercer cas, l’existència d’un component genètic que hi predisposés” i conclou que ” la criança és una mica la culpable d’aquest sostre de vidre femení. Una maternitat molt respectuosa no és compatible amb una vida professional molt intensa.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.