El programa ‘Hola Jove!’, adreçat a joves de 12 anys

El Casal de Joves La Palma, un servei del departament de Joventut de la regidoria de Salut i Ciutadania, ha iniciat el programa Hola Jove!, una activitat dirigida als joves de 12 anys atès que és l’edat en la que es comença l’institut i s’entra a l’adolescència. Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, explica que “es vol donar la benvinguda a aquells nois i noies que, per edat, deixen enrere la infantesa i comence n una nova etapa com a joves”.

La proposta vol arribar a tots els instituts públics de la ciutat i alguns de concertat que han obert les portes al Casal, amb la idea de visitar a tot l’alumnat de 1r d’ESO i amb la intenció de donar a conèixer l’espai del Casal de Joves i els serveis i recursos que els joves tenen a la seva disposició a la ciutat. 

Amb l’activitat també es vol aconseguir un retorn i, per tant, recollir les demandes que tenen i expectatives respecte a aquesta etapa. Es fa una visita als instituts i s’hi realitzen diferents dinàmiques que preten que els i les joves puguin, tot jugant, conèixer què es fa i què tenen al seu abast. 

Els objectius són: 

– Donar a conèixer el Casal de Joves com un espai amb uns serveis i uns recursos a la seva disposició.

– Donar la benvinguda a totes les persones que entren a la joventut a Reus

– Donar veu al joventut que entra en aquesta etapa i oferir-los ser la seva porta d’entrada a l’Ajuntament.

En total es visitaran 9 centres de secundària de Reus i la voluntat és que aquesta activitat es pugui repetir cada any. A la dinàmica es fan 3 grups que passen per tres proves diferents. Els serveis que es presenten i que es poden trobar al Casal de Joves són: Informació Juvenil, Treball i educació, Mobilitat internacional, Salut emocional, Punt Jove d’atenció a les sexualitats, els Referents d’Igualtat, l’EPI Jove, els espais joves i els bucs d’assaig musical.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.