A punt “La Vermutada de Reus”

A punt

Aquest dissabte 9 de juny tindrà lloc a la plaça del Mercadal la setena edició de «La Vermutada de Reus”, que organitzen els Amics del Vermut de Reus i comarca, amb el patrocini de Vermuts Miró, el suport de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus i de l’Agència Reus Promoció. La festa també compta amb la col·laboració d’Olives la Masrojana i Patates Piqué.

La Vermutada és un acte festiu plenament consolidat que té com a objectiu la promoció d’aquest producte de la ciutat. Cal destacar que aquest acte va ser pioner en la realització de vermutades populars i altres actes en els que el vermut és el gran protagonista. Durant la passada edició, es van servir prop de 3.500 vermuts entre els assistents.

L’acte d’aquest dissabte començarà a les 12:00 h i està previst que s’allargui fins a les 14:00 h. En el decurs de la Vermutada es comptarà amb animació musical, que aquest any anirà a càrrec del grup La Piccola Orquestra, de la companyia Traüt espectacles.

Per al desenvolupament de la Vermutada, es munta un espai al bell mig de la plaça del Mercadal en el qual se serveix el vermut Miró, les patates i les olives que acompanyen, i es realitza la venda de tiquets de degustació, a un preu simbòlic. Tot el vermut que se servirà a la plaça serà de la marca Miró, patrocinador de l’acte, i les olives la Masrojana i les Patates Piqué, que col·laboren en l’acte amb l’objectiu de crear sinergies amb el vermut i promocionar els productes típics associats a l’acte de «fer el vermut».

La imatge del cartell de la Vermutada 2018 «Invisible Brossa» és obra de l’artista Claire Jame Dupain, guanyadora de la segona edició del certamen Miró&Art, que organitza el Gremi de Galeries d’Art i Vermut Miró. En aquesta segona edició, els artistes participants havien d’inspirar-se en Joan Brossa (1919-1998), amb motiu de la celebració de l’Any Brossa el proper any 2019.

Aquest any, els organitzadors del certamen realitzaran també una donació especial a una finalitat solidària. Si l’any 2016 es va realitzar una donació a l’AFANOC, l’Associació de Nens malalts de Càncer, i el 2017 a la Fundació Mossèn Frederic Bara de Reus, aquest any l’entitat beneficiària serà la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Vermuter de l’Any

En el decurs de la Vermutada es lliurarà la distinció al Vermuter de l’Any que vol servir per reconèixer la dedicació i prescripció d’aquelles persones que s’han distingit a l’hora de posar en valor l’essència del genuí aperitiu reusenc.

En aquesta ocasió el guardonat serà el col·lectiu “El Masclet”, en reconeixement a la difusió que realitzen del vermut de Reus, com a ingredient bàsic de la beguda del «Masclet» que preparen als actes que organitzen i als molts en què col·laboren com a col·lectiu. El premi al Vermuter de l’Any l’atorga l’entitat Amics del Vermut amb la complicitat dels representants de Vermuts Miró, Reus Promoció i la Cambra de Comerç de Reus que formen part del jurat del guardó.

Vermut “Jorbor”

Per tercer any consecutiu Vermuts Miró ha decidit etiquetar el seu vermut formulat amb avellana per homenatjar a diversos personatges locals. El 2016 aquest vermut especial es va presentar amb el nom de “Xola” per recordar al Joan Basora, el reusenc de la força descomunal. El 2017 el protagonisme va ser pels equips del Reus Deportiu que han guanyat la màxima competició continental. D’aquí que s’anomenés “Vuit Copes”. I enguany portarà el nom de “Jorbor”, recordant a l’actor i col·leccionista Jordi Boronat, recentment desaparegut.

Vinculat al Bravium Teatre, Boronat va ser un dels referents de l’escena local gràcies a la seva extraordinària vis còmica i a la seva capacitat camaleònica per representar tota mena de personatges. En un altre àmbit va destacar com a col·leccionista d’autògrafs, recollint més de 5.000 signatures. Però sobre tot l’homenatge vol servir per posar en valor la seva immensa bonhomia i la gran disposició a col·laborar, desinteressadament, en les coses de ciutat.

El Vermut “Jorbor” es presentarà en ampolles de 187 ml amb una etiqueta dissenyada per Sergi Herrera d’Estudi Ovni Comunicació i amb fotografia de Bartolomé Pluma. Com és habitual la recaptació per la venda del “Jorbor”, que es despatxarà a dos euros la unitat, també es destinarà a la causa solidària i es sumarà a la recaptació econòmica de la Vermutada.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.