Activitats del Gaudí Centre per Festa Major

El Gaudí Centre programa visites guiades i activitats gratuïtes per celebrar i recordar la commemoració del 171è aniversari del naixement de l’arquitecte Antoni Gaudí el proper 25 de juny.

Per aquesta edició, durant la setmana hi haurà diferents activitats adreçades a tot tipus de públic per acostar i difondre la vida i obra del genial arquitecte Antoni Gaudí.

Com és habitual, el mateix dia 25 de juny, el Gaudí Centre esdevindrà  l’escenari on s’escenificaran  diferents moments de la vida de l’arquitecte amb la visita teatralitzada.

Així mateix, durant aquest dia, de 10:00 h a 15 h, tots els que es diguin Antoni o Antònia tindran l’entrada gratuïta al Gaudí Centre i, a més, se’ls obsequiarà amb una entrada gratuïta per visitar el Campanar de la Prioral de Sant Pere, espai inspirador de l’arquitectura de Gaudí.

Programa d’activitats
Activitats prèvies:

17 de juny

  • 19:00 h Escape Room: L’Enigma de Takeshi Nazo

Una activitat que ens apropa els espais i continguts de manera amena tot interactuant amb el patrimoni els recursos i la informació del Gaudí Centre.

Takeshi Nazo, un japonès apassionat de l’obra de Gaudí va deixar un tresor en algun indret del Gaudi Centre amb una nota que deia que qui aconseguís obrir la caixa es podria quedar el tresor. Fins ara ningú ho ha aconseguit. Sereu vosaltres?

Durada: 1 hora aproximada

Activitat per grups mínim 4 persones i màxim 5. Adreçada fonamentalment a públic juvenil.

20 i 22 de juny

  •  De 18:00 h a 20:00 h: El vitrall somiat d’Antoni Gaudí a la Sagrada Família  

A partir dels motius de les vidrieres modernistes, com les que protagonitzen la nau central de la Sagrada Família, farem un vitrall modernista després d’haver visitat la maqueta de la Sagrada Família i haver descobert la seva tècnica i importància de la llum i els colors per donar volum a l’arquitectura de Gaudí.  

Durada: 45 minuts

Edat recomanada de 6 a 12 anys. Es requereix d’un adult acompanyant.

L’activitat es realitzarà al carrer del Vidre.

21 de juny

  •  12:00 h: Ho saps tot de Gaudí?  

Visita conduïda per un personatge femení, ens explicarà aspectes vivencials i desconeguts de la vida de Gaudí. Un diàleg narrat en primera persona, fruit de la coneixença personal.

Els elements expositius del museu serviran de suport i fil conductor per transmetre al visitant sensacions o aspectes més vivencials i sensorials de la figura d’Antoni Gaudí, fent referència a la seva infantesa, amics de joventut i altres aspectes de la personalitat i la seva obra.  

Durada: Una hora i mitja

Activitat per a públic general

  •   18:30 h: Un drac de trencadís

Activitat adreçada a nens i nenes on aprendran l’art del  trencadís ideat per l’Antoni Gaudí. En aquest taller farem un drac de trencadís com el del Park Güell. El trencadís és un tipus de mosaic format per trossos irregulars de ceràmica. Gaudí utilitzava peces de rebuig de porcellana i ceràmica, fins i tot de plats i tasses per realitzar mosaics molt colorits I vistosos

Durada: 45 minuts

Edat recomanada de 6 a 12 anys. Es requereix d’un adult acompanyant.

25 de juny

  • A partir de les 11:00 h i fins a les 15:00 h. Visita teatralitzada sobre Gaudí

La visita estarà amenitzada pel grup teatral La Gata Borda, que representaran diferents escenes de la vida de Gaudí que faran referència a la seva infantesa i als amics de joventut entre altres. Conduïts per un actor que endinsarà el públic en la visita al centre, es podrà descobrir l’exposició permanent i les vivències de l’arquitecte recreades especialment per aquest dia.

Per aquesta edició s’han actualitzat dues escenes, una de les quals serà una conversa amb l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, fent referència a la commemoració de l’Any Domènech.

Per l’ambientació de les escenes es compta amb la col·laboració del Museu Salvador Vilaseca de Reus que cedeix mobiliari i peces de les sales de reserva.

Les visites seran cada hora fins a les 15:00 h, amb durada de 45 minuts aproximadament.

Altres activitats
Recordar també que, durant la setmana de la Festa Major, els dies 26 i 27 de juny, el Gaudí Centre oferirà la possibilitat de realitzar un taller familiar “Decora la teva rajola fent servir la trepa”.

Els edificis modernistes de Reus estan plens d’exemples de ceràmica artística i industrial amb motius dissenyats expressament o seleccionats amb molta cura. En aquest taller, coneixerem la tècnica de la ceràmica en trepa a partir d’un dels motius presents en diferents edificis modernistes de la ciutat

Edat recomanada: de 6 a 12 anys, amb l’acompanyament d’una persona adulta.

Totes aquestes activitats son gratuïtes i amb reserva prèvia a través de la web: www.reusturisme.cat a l’apartat de venda de tiquets, https://ticket.reusturisme.cat/

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.