Activitats d’estiu per a la gent gran

La ciutat de Reus programa per a tot el mes de juliol un programa d’activitats de caire cultural, esportiu i d’oci, emmarcades en el Pla d’Envelliment Actiu i Saludable de Reus i dirigides, principalment, al col·lectiu longeu de la població. Una de les principals novetats d’aquest estiu 2023 és l’Espai d’Estiu destinat a àvies, avis, nets i netes, organ itzat per l’Ajuntament de Reus i de manera conjunta entre Mas Pintat i Envelliment Actiu.

Aquest Pla impulsa accions vinculades a la salut física, psíquica i social de la persona i que potencien les relacions socials entre els diferents col·lectius.

Aquestes actuacions promouen la salut i segueixen el projecte promogut per l’OMS de «ciutat amiga de la gent gran» per impulsar polítiques d’envelliment actiu.

Per realitzar aquestes activitats es col·labora entre els diferents departaments i tècniques d’altres regidories de l’Ajuntament, com son: els Centres Cívics, Solidaritat i Cooperació, les Bibiloteques Municipals i els Museus del departament de Cultura. Aquest any es compta també amb l’espai i la col·laboració del SOAF al Mas Pintat.

L’espai escollit per a fer aquestes activitats, sempre que l’activitat ho permeti, és a l’aire lliure, els parcs i jardins de diferents zones i equipaments de la ciutat, per aprofitar el bon clima de l’estiu i visibilitzar el nostre col·lectiu.

Activitats Estiu d’Envelliment Actiu i Saludable 2023
Les activitats proposades són diverses. Totes són gratuïtes, però és necessari fer inscripció prèvia a inscripcions.reus.cat o al telèfon de l’envelliment actiu 662 33 43 23.

  • Dijous 6 de juliol · Cuina saludable: Fem tapes! per a avis/àvies amb els nets/netes

Hora: 18:00 h a 19:30 h

Lloc: Mas Pintat

  • Dijous 13 de juliol · Fem memòria:« El camí dels morts» de Xavier Amorós

Hora: 10:30 h

Lloc: Jardí Biblioteca Xavier Amorós

  • Tots els dimecres del mes de juliol (dies 5, 12, 19 i 26) · Caminades per rutes saludables

Hora: 9:00 h a 10:30 h

Lloc: Parc del trenet (1r dia sortida del Parc del Trenet)

  • Dijous 20 de juliol · Cinema Solidari a la fresca, projecció del film “Vasil”, d’Avelina Prat (2022)

Hora: 22:00 h

Lloc: Jardí Casa Rull

  • Divendres 21 de juliol · Visita guiada a l’espai «Cal Massó»

Hora: 10:00 h a 11:30 h

Lloc: Entrada de l’espai «Cal Massó» (Carrer de Pròsper de Bofarull, 7)

Projecte pilot (SOAF i Envelliment Actiu)
Per primer any s’ofereix com a projecte pilot “Espai d’estiu. Avis, àvies i nets i netes”. Mas Pintat obre les seves portes per als avis i àvies, i nets i netes de la ciutat.

Espai matinal, a les Golfes del Mas Pintat, pensat per a que avis i àvies, amb els seus nets i netes, passin una estona de qualitat acompanyats de l’equip del SOAF.

Aquesta activitat respon a l’acció proposada en el Pla de famílies i en el Pla d’envelliment Actiu i Saludable local.

Del dia 3 al 28 de juliol de 10 a 12 h, s’ofereix un espai dinamitzat per les professionals del Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies.
És un servei gratuït, però cal fer inscripció (una per família), clicant les setmanes que interessin, per poder organitzar-ho bé. Les inscripcions s’han de fer https://inscripcions.reus.cat/espaidestiuavisinets / 977 010 057

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.