Activitats infantils a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, per a les vacances de Setmana Santa

Activitats infantils a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, per a les vacances de Setmana Santa

Tallers de mones, un espectacle-taller de titelles i visites guiades a l’hospital gòtic per a les famílies

Per Setmana Santa, la Regidoria de Cultura de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat els tradicionals tallers de mones per als més petits. A l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració del Grup de Dones Blanca d’Anjou, l’AMPA Llastres i el forn de pa Desumvila;  i a Vandellòs, amb la col·laboració de l’AMPA Vall de Llorers i la Fleca Sadó.

En el cas de l’Hospitalet de l’Infant, per al dilluns 26 de març, a les 17h, a la plaça Catalunya, on hauran de portar el mateix dia 2 ous durs, una safata i un tovalló per cobrir la mona. I en el cas de Vandellòs, el dimarts 27 de març, a les 10.30 h, a la plaça Catalunya. Per participar en aquest taller, els infants s’hi han d’inscriure a Ca la Torre del 20 al 23 de març, de 16 a 19 h.

Per al dimecres 28 de març, a les 17 h, la mateixa regidoria ha previst un taller i espectacle de titelles, a càrrec de Matito Titelles al Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer de l’Hospitalet de l’Infant. En aquest espectacle s’hi parlarà de la vida de l’infant Pere i de la construcció de l’hospital. Es tracta d’una proposta teatral per apropar als més petits aquests fets del s. XIV, que són l’origen de l’Hospitalet de l’Infant. Abans de l’espectacle tindrà lloc un taller de titelles, per a nens i nenes a partir de 5 anys i acompanyats d’un adult. Els infants podran fer un titella amb l’ajuda de l’Arnau Colom, titellaire. Les places per al taller són limitades.

Per a les famílies, hi ha programades, a més, unes visites guiades a “L’Hospital de l’Infant Pere”, els dies 24, 30 i 31 de març, a les 17 h. Aquestes visites estan pensades perquè els pares i els fills aprenguin jugant, d’una manera divertida, amb explicacions adaptades a l’edat dels nens i nenes i mitjançant una gimcana. Estan recomanades per als nens que tenen entre 6 i 12 anys.

En aquestes visites s’hi mostrarà el Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, altrament conegut com l’Hospital de l’Infant Pere, que va ser fundat l’any 1344 per defensar, assegurar i poblar el territori i el pas pel Coll. Un exemple de l’arquitectura civil de l’època que destaca per la seva austeritat i majestuositat. Al Centre de visitants, a l’interior del monument, s’expliquen les característiques i la història d’aquest bé patrimonial, origen del poble de l’Hospitalet de l’Infant.

Per participar-hi, cal fer una reserva, prèvia al Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, a l’Oficina de Turisme de l’Hospitalet de l’Infant o als telèfons 977 82 33 28 (Turisme) o 697 46 01 26 (guia).

Per últim, el diumenge 1 d’abril, a les 22 h, s’hi projectarà la pel·lícula “Los últimos Jedi” al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant. Més informació de la programació cultural a: www.culturaalabast.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.