Activitats paral·leles del Premi Roseta Mauri

Amb motiu de la desena edició del Premi de Dansa Roseta Mauri, la Fundació Privada del Teatre Fortuny organitza un taller de dansa per a persones sordes de la mà de Jone San Martín (1966), ballarina, coreògrafa i membre del jurat del Premi, el dilluns 21 de març al Centre Cultural del Castell del Cambrer. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis i la regidoria de Cultura i Política Lingüística, i el suport de la Regidoria de Benestar Social, com a iniciativa que promou la inclusió.

Per l’altra banda, San Martín també participarà en el cicle Prosceni Reddis Bartrina organitzat per la Fundació Privada Reddis, en el que conversarà amb Cristina de Anciola, ex ballarina, coordinadora artística del Premi Roseta Mauri, el dimarts 22 de març 2022, a les 19h, al Teatre Bartrina.

La trajectòria artística de Jone San Martín s’ha desenvolupat principalment a Bèlgica i Alemanya, on ha treballat en nombroses companyies com Archipel Sud o a l’Ulmer Theater de Phillippe Talard. El 1992 William Forsythe la convidà a unir-se al Ballet de Frankfurt i des de llavors la seva carrera com a intèrpret i ballarina solista ha anat molt lligada amb l’obra del coreògraf nord-americà. Va formar part de la companyia The Forsythe Company des de la seva creació el 2005 fins a la seva dissolució el 2015, quan es va reconvertir en la Dresden Frankfurt Dance Company. Com a coreògrafa ha presentat peces com Ser, estar o parecer, Juana la otra, Legítimo Rezo, Jugo, Any Body Sounds, entre altres títols. El 2006, Jone San Martín, va rebre el Premi Trajectòria Artística que atorga l’Associació de Professionals de la Dansa de Guipúscoa, i el 2016 va rebre una Carta Blanca de la ciutat de Donostia.

Conjuntament amb el Consorci del Teatre Fortuny, la Fundació Privada del Teatre Fortuny organitza de nou el concurs de dansa internacional de Reus fundat el 2002. Després d’haver posposat la desena edició el 2021 a causa de la Covid-19, aquest any finalment se celebra la desena edició del certamen. Tot i així, per motius relacionats amb la pandèmia, en aquesta ocasió el concurs no clourà amb la Gala, que s’ha ajornat al 22 d’octubre de 2022. La Gala a la tardor reunirà guanyadors i guanyadores d’edicions anteriors del concurs i de l’edició present.

Aquest any s’han inscrit al premi 50 concursants, tot un rècord històric d’aquest certamen, que en l’edició del 2009 havia arribat a 33 participants. Les inscrites i els inscrits son de cinc nacionalitats diferents (Austràlia, Bèlgica, Espanya, Portugal i Grècia), dels quals 42 son noies i 8 nois.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.