Adjudicat el projecte de transformació del nou espai del Mercat Central

Aquest agost s’ha adjudicat a l’empresa ECOVERITAS el nou espai a la façana principal del Mercat Central per a la venda i degustació de productes ecològics i de proximitat. El nou operador ha obtingut una puntuació final de 57 punts d’un total de 70 en el procés públic de presentació d’ofertes d’operadors amb l’objectiu d’arrendar l’espai de venda i degustació &ld quo;GastroMercat”, situat a la part est de la façana principal del Mercat Central.

En el context de transformació comercial del Mercat Central, es buscava un operador amb servei de venda de productes d’alimentació i que, a la vegada, disposés de servei de restauració i cafeteria, de manera que l’espai comuniqui amb la nova terrassa exterior.

Veritas ocuparà la zona interior, de 386 m2 i la zona exterior de 124 m2 que consta de dues terrasses –una completament exterior de 62 m2 i una altra semicoberta de les mateixes dimensions. L’oferta supera les més de 8.000 referències de productes ecològics i, en bona part, també de Km 0. La distribució del nou espai permetrà que els clients circulin entre la zona de venda en format d’autoservei i la zona de cafeteria i degustació.

L’espai s’integrarà amb l’interior del mercat, amb un tancament perimetral força transparent i lliure de qualsevol element que superi una alçada màxima de 1,20 metres. Tota l’àrea tindrà un horari d’obertura més ampli que l’actual del mercat.

Cadena líder en producte ecològic

Veritas va néixer l’any 2002 amb l’objectiu de cuidar la salut de les persones i el planeta. Actualment la cadena de supermercats lídera la distribució de productes ecològics a Espanya amb 79 botigues, incloent la botiga en línia (http://shop.veritas.es) que dona servei a tota la població de Reus des de fa mes de 8 anys, i a nivell nacional arriba a més de 200.000 famílies.

El nou punt de venda a Reus forma part del seu projecte d’expansió, que preveu obrir fins a 20 botigues en els propers tres anys. En cada punt de venda, Veritas promou les contractacions de personal en l’àmbit local, i a Reus es preveuen entre 10 i 12 nous llocs de feina.

Aquest estiu, inici d’obres del nou accés

Paral·lelament, Reus Mobilitat i Serveis ha adjudicat fa poques setmanes els treballs d’execució del projecte de reactivació i transformació integral del Mercat Central. La licitació de les obres consta de dos lots:

• La reforma del Mercat Central amb el «Projecte d’execució de la reordenació de l’espai públic i de l’accés principal del Mercat Central de Reus», creació d’una nova plaça elevada i adaptació dels accessos per millorar l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda. S’ha adjudicat a l’empresa Constècnia 3 SL per un import de 920.250,92 euros (IVA inclòs). La reforma preveu la demolició de l’espai interior on hi havia un supermercat, la construcció de nous serveis, l’ampliació de les instal·lacions, l’obertura de la façana principal, la demolició de les escales i les rampes actuals, la construcció del moll elevat amb un nou accés i una nova marquesina.

• El projecte d’ampliació i de millora de l’eficiència energètica del sistema de climatització del Mercat Central. Aquest lot s’ha adjudicat a l’empresa COMSA Service FM SAU per 574.935,55 euros (IVA inclòs). La climatització d’aquesta nova zona del mercat és necessària perquè l’antic autoservei disposava d’un sistema independent, no inclòs en el sistema actual del mercat. Aquesta inversió es fa per eficiència energètica i ha de permetre un millor funcionament de la climatització de tot l’equipament.

Les obres han de començar abans que acabi l’estiu. L’obertura de l’àrea de Veritas va lligada al calendari d’execució dels dos lots del projecte de reordenació de l’espai públic i de l’accés principal del Mercat Central.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.