Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Antoni Tàpies. La resistència del signe – Visita castell i exposició

12 març, 2020 - 31 gener, 2021

Visita al Castell i a l’exposició “Antoni Tàpies. La resistència del signe”
Fins al 31 de gener de 2021, al Castell de Vila-seca
Cal demanar cita prèvia al telèfon 977 37 63 00 (de 17.00 a 21.00 h)

Antoni Tàpies protagonitzarà la primera exposició al Castell de Vila-seca. Com ja es va anunciar l’abril del 2019, la Fundació Vila Casas i l’Ajuntament de Vila-seca han signat un conveni de col·laboració per quatre anys que converteix el Castell en un espai expositiu d’art contemporani.

El Castell de Vila-seca, tot just acabat de rehabilitar, acollirà dues mostres a l’any d’artistes del fons de la col·lecció Vila Casas. La primera exposició al Castell de Vila-seca, titulada Antoni Tàpies. La resistència del signe, s’inaugurarà el proper dimecres 11 de març a les 18 h i s’inclou dins del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas que, sota la direcció de Natàlia Chocarro, té per objectiu establir sinergies amb centres d’arreu del territori català i donar màxima visibilitat al treball dels artistes del fons d’art de la col·lecció Vila Casas.

Per tal d’engegar aquest nou cicle de col·laboració, s’ha apostat per una de les figures cabdals de l’avantguarda internacional, un artista reconegut arreu del món i amb obra als principals museus d’Europa i Amèrica. La mostra Antoni Tàpies. La resistència del signe aplega un conjunt extraordinari de 62 gravats de gran format que compten amb la distinció “bon à tirer”, és a dir, són les obres que l’artista usa com a model per estampar. Aquesta col·lecció de gravats, executats al taller de Joan Roma entre els anys 1989 i 1993, és una obra de maduresa de l’artista, quan ja havia definit el seu llenguatge i codificat els signes, símbols i marques que el fan identificable. A més de la sèrie sobre paper, comptarem amb l’escultura Campana, de gran format i realitzada amb cera industrial i fusta.

Mostra els detalls

Inici:
12 març, 2020
Finalització:
31 gener, 2021