Ajudes de 16 milions per als barris de la província de Tarragona

Ajudes de 16 milions per als barris de la província de Tarragona
Visita de la consellera Violant Cervera a Igualada. Autor: Generalitat de Catalunya

La Generalitat concedirà subvencions per rehabilitar 1.400 habitatges amb criteris d’eficiència energètica a set municipis tarragonins

La demarcació de Tarragona rebrà una ajuda de la Generalitat de més de 16 milions d’euros per rehabilitar 1.430 habitatges de set municipis amb l’objectiu de millorar l’estalvi energètic. Així ho recull el nou programa de Barris del Govern, que compta amb els fons Next Generation de la Unió Europea. La inversió del programa a tot Catalunya ascendeix a 97 milions d’euros i beneficiarà un total de 38 municipis.  

El propòsit de les ajudes, gestionades a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, és fomentar l’estalvi energètic als edificis dels barris o àrees, considerats d’actuació prioritària per part dels ajuntaments. El programa també finançarà obres per millorar l’accessibilitat als habitatges, com la instal·lació d’ascensors, i actuacions per evitar la degradació física de l’edifici. Així mateix, inclou actuacions d’urbanització, de reurbanització o de millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i la millora de zones verdes i zones comunitàries.

En aquest sentit, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, assenyala que “aquestes obres repercutiran en una millora de la qualitat de vida de moltes persones i en una major implicació en la vida comunitària, millorant les condicions de vida als barris i contribuint a teixir una societat més inclusiva i més cohesionada”.

La ciutat de Tarragona rebrà 8,1 milions, una de les subvencions més altes de Catalunya. La inversió permetrà rehabilitar els barris Marítims, Torreforta, Camp Clar, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Bonavista i Eixample. A Reus s’executaran obres per valor d’1,2 milions al Barri Fortuny. Altres municipis on també hi haurà obres de millora són Tortosa, Ulldecona, per al seu nucli antic, Calafell, la Selva del Camp i a l’Arboç. El programa permetrà fer actuacions en 17 barris o àrees d’aquesta demarcació.           

Criteris de subvenció als propietaris d’habitatges

Les subvencions que rebran els propietaris per a la rehabilitació dels habitatges es repartiran en funció de l’estalvi energètic derivat de la reforma. Així, si la reducció del consum és igual o superior al 30%, la subvenció pot arribar fins al 40%, amb un màxim de 8.100 euros per habitatge. En cas que l’estalvi sigui igual o superior al 45%, se subvencionarà fins al 65%, amb un màxim de 14.500 euros per habitatge, i si la reducció del consum és igual o superior al 60%, es podrà subvencionar fins a un 80% de l’obra, amb un màxim de 21.400 euros per habitatge.

Subvencions del 100% en famílies vulnerables

Per tal que les ajudes arribin a totes les llars, la consellera Violant Cervera ha anunciat que “es preveu que hi hagi subvencions de fins al 100% en els casos de famílies vulnerables”. El pla també comptarà amb la creació d’oficines de rehabilitació en els mateixos barris per facilitar la gestió de les actuacions programades.

Ajudes a un centenar de barris de tot el territori català

El programa beneficiarà un centenar de barris de 38 municipis de tot Catalunya. La província de Barcelona rebrà una inversió de 51,76 milions d’euros per a la rehabilitació d’habitatges en 20 municipis. Tant l’àrea metropolitana de Barcelona com la capital catalana queden excloses d’aquest programa, ja que es beneficiaran d’altres convocatòries. En el cas de la demarcació de Girona la rehabilitació es promourà a 10 municipis, amb una inversió de 18,24 milions. I a la ciutat de Lleida es faran actuacions a 11 barris, amb una inversió de 9,97 milions.

A més dels 97 milions d’euros previstos per la Generalitat en aquest pla, una trentena de consistoris aportaran subvencions complementàries per valor de 8,85 milions d’euros per a la rehabilitació d’edificis.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.