ALEX GUITAR “BLUES EN ESTAT PUR”

ALEX GUITAR “BLUES EN ESTAT PUR”

Alex “Guitar” García va formar la banda ALGECIRAS BLUES EXPRESS durant l’any 1984, banda amb la que va recórrer gairebé tota la geografia espanyola, tocant tant en clubs com en festivals de blues i jazz. La banda va deixar gravats un parell de discos per al segell Cambayá Records: ALGECIRAS BLUES EXPRESS i GARANTIA DE ORIGEN (aquest últim no publicat).

També va col·laborar amb la CALEDONIA BLUES BAND en els seus inicis, deixant aquesta formació poc temps abans de gravar el seu àlbum de debut, per poder centrar-se millor en la seva altra banda.

Posteriorment, va ser convidat a participar en l’enregistrament del primer disc de la banda sevillana ENTRESUELOS, així com en l’últim treball de la banda anglesa SHORT FUSE (Thibodeaux Cafè), fent amb ells part de la gira de presentació del disc.

Més o menys per aquest temps, munta el Bluster CLUB, dedicat especialment al blues i també a altres estils minoritaris. Pel Bluster van passar, en els seus, gairebé, onze anys de vida, la majoria de les bandes de blues d’Espanya, i d’altres provinents d’Anglaterra, Holanda, Alemanya, França i els Estats Units.

Durant aquest període és quan Alex decideix posar en pràctica una idea que perseguia des d’anys enrere: tocar en solitari.

A continuació, va participar durant tres anys en un interessant projecte cultural consistent en la difusió del blues mitjançant concerts dirigits a nens i adolescents, que va recórrer diversos centres educatius andalusos i que va resultar tot un èxit.

Al desembre de 2003, Alex entra en un estudi per gravar el seu primer treball en solitari Hooked on Blues, comptant amb l’harmonicista sevillà Manuel de Arcos, vell amic seu dels temps d’Algeciras Blues Express.

Va participatr en el CD-compilació RESOFONIC PLAYERS OF EUROPE 2005 amb el tema CIPRESS GROVE, pertanyent al seu primer treball en solitari Hooked on BLUES, projecte que va reunir músics europeus de diferents països, l’element principal és que tots toquen guitarres resofòniques i que es va publicar a tota Europa a principis de setembre de 2005, i als Estats Units el 2006; és l’únic músic espanyol que figura en aquest projecte.

També ha participat en:

– Setmana Internacional del Cinema i la Música d’Huelva – Octubre 2004
– Festival Internacional de Blues, Jazz i Gospel de Roses (Girona) – juliol 2005
– Festival Internacional de Blues d’Antequera (Malaga) – Juliol 2005 – juliol 2005
– Festa presentació de la Nit de Blues a Guadarrama (Madrid) – Juny 2005
– Festival Internacional de Blues de Lucena (Cordoba) – Juliol 2006
– Black Music Festival – Salt (Girona) – Març 2006
– Festival Internacional de Blues i altres Espècies Picants de Reus (Tarragona) – Juny 2007
– Festival Internacional de Jazz de San Javier Xè Aniversari – Juliol 2007

https://www.alexguitargarcia.com/js_videos/festival-internacional-de-reus-blue-seagull/

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.