Altersuer, el programa d’oci alternatiu per a joves, torna del 3 al 30 de juliol

Altersuer, el programa d’oci alternatiu per a joves, torna a Reus del 3 al 30 de juliol. Altersuer és un programa transversal que té com a objectiu principal la prevenció de conductes de risc entre els joves a través d’activitats formatives, educatives i de lleure i oci impulsades pels departaments de Joventut, Salut, Benestar Social i Esports de l’Ajuntament de Reus. La d’enguany serà la vuitena edició, amb una marca ja consolidada.

Les activitats estan enfocades a la prevenció de conductes sexuals de risc i a la prevenció de l’ús i abús de les drogues entre els joves de 12 a 20 anys principalment, S’ofereixen alternatives d’oci pels joves en espais municipals i públics que s’allunyin del circuit comercial; moltes vegades associat al sedentarisme i consum d’alcohol i tòxics.

L’Altersuer és el resultat de la feina que es fa des dels departaments durant tot l’any amb dues línies de treball: d’una banda, el programa d’activitats, amb opcions multiesportives, formatives i activitats d’oci i lleure; i de l’altre, la feina de contacte, informació, integració i acompanyament que es fa amb els joves, i on s’inclouen els tallers preventius i de reflexió sobre la prevenció de conductes de risc en drogues, sexualitat, igualtat, alimentació, etc…

El programa neix del treball transversal entre regidories per sumar esforços, agrupar recursos, i adaptar-se a la demanda d’oci alternatiu dels joves. En aquest sentit, és dóna tot el protagonisme al joves a través del contacte directe amb ells. Per aquest motiu, la figura del dinamitzador juvenil és imprescindible perquè està en contacte amb els joves, sensibilitza, comunica, fa difusió i capta joves que puguin participar i coorganitza activitats. Alhora, conèix de primera mà la seva realitat i pot treballar en el canvi de conductes i actituds i amb recursos i programes.

Activitats Muliesportives

Hi ha tres espais amb oferta d’activitats multiesportives dirigides per monitors qualificats on es podrà practicar diferents esports: Voleibol, bàsquet, futbol sala, jocs d’aigua, etc… Les inscripcions es fan presencials als espais esportius durant el primer dia de l’activitat. Els espais són: l’Institut Escola Pi del Burgar, (dilluns i dimecres de 19 a 21h), el Polilleuger Ciutat de Reus (dimarts i dijous de 19 a 21h) i l’Escola Rosa Sensat (dimarts i dijous de 19 a 21h).

Activitats formatives

Les activitats programades són les següents:

 • Curs de monitor de lleure. Del 3 al 19 juliol. A partir de 18 anys. Preu. 220 euros. Organitza la Fundació Santa Maria
 • Curs de premonitor. Del 10 al 14 de juliol. De 15 a 17 anys. Preu. 40 euros. Organitza la Fundació Santa Maria. De 12 a 18 anys.
 • Curs d’iniciació a Tècnic d’esport per a voluntariat. Del 3 al 14 de juliol. A partir de 16 anys. Preu 100 euros. Organitza el Consell Esportiu del Baix Camp
 • Curs de manipulador d’aliments. 3 de juliol. A partir de 16 anys. Preu. 8/10 euros.

Activitats d’oci i lleure

L’Altersuer programa les activitats següents:

 • Festa presentació Altersuer. Tallers, música, balls i altres sorpreses. El 9 de juny a les piscines municipals. De 12 a 18 anys. Gratuït.
 • Concurs La Pama Xef. Del 3 al 28 de juliol. Al Casal de Joves. De 14 a 17 anys. Gratuït. Inscripció del 19 al 30 de juny a joventutreus.cat o al Casal de Joves.
 • Curs de Ball modern: Fusió, Hip Hop. Del 3 al 27 de juliol, els dimecres. De 12 a 18 anys. Gratuït.
 • Fes-t’ho tu mateix: 5, 12, 19 i 26 de juliol. De 12 a 18 anys. Gratuït
 • Vine a remullar-te de nit. 7 i 14 de juliol a les piscines Municipals. Gratuït.
 • Teatre a la fresca Joves. Del 3 al 21 de juliol (dilluns, dimecres i divendres). De 12 a 18 anys. Preu. 90 euros. Organitza Les Artistes Locals.
 • Teatre a la fresca adults. Del 3 al 19 de juliol (dilluns i dimecres). A partir de 18 anys. Preu. 55 euros. Organitza Les Artistes Locals
 • Escape room: El segrest de la Dra Margaret. Als centres cívics. 4, 5 , 10, 12, 17, 19 de juliol. De 12 a 16 anys. Gratuït
 • Taller de fotografia amb el mòbil. Dies 18, 19 i 20 de juliol. De 12 a 18 anys. Gratuït

programa_altersuer_2017

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.