Antoni Gelonch a El Círcol de Reus

L’escriptor i mecenes Antoni Gelonch ha presentat a Reus el seu darrer llibre ‘Camus Vs Sartre Entre la llibertat i la justícia’.

Antoni Gelonch es va llicenciar en Dret i Farmàcia i ha fet diferents cursos a les universitats de Grenoble i Harvard. Ha tingut importants responsabilitats a l’administració pública i també a empreses multinacionals però, per sobre de tot és una persona exquisidament culta, apassionat de l’art, director d’una de les més notables col·leccions europees de gravats que porta el seu nom. Gravats de diferents èpoques: des de Rembrandt o Goya a Miró, Tieppolo Picasso, Moore, Chillida o Plensa, entre d’altres… també Fortuny, en concret ‘El botànic i la Meditació’: un total de 1001 gravats avui dipositats al Museu de Lleida.

l’Antoni és acadèmic d’honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i president dels Cercles del Museu d’història de Barcelona i del Frederic Marés. No és el primer cop que visita El Círcol, fa uns anys hi va presentar el “100 pioneres catalanes” amb la malaurada Àngels Ollé i, més tard el seu llibre “Luter. Buscant la veritat va canviar la història” . Amb Camús Vs Sartre presenta el seu darrer llibre de la trilogia que conforma juntament amb Napoleó, La revolució i els catalans.

‘Camus Vs Sartre’ és un llibre de plena actualitat. El debat llibertat i justícia continua vigent com sempre i segueix recorrent Europa com en el moment en que els dos premis Nobel polemitzaven.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.