Aquest dissabte comencen les activitats programades a Reus amb motiu del Dia Internacional de les persones amb discapacitat

Dia Internacional de les persones amb discapacitat

Reus inicia aquest dissabte, 24 de novembre, un cicle d’activitats organitzat per la Regidoria de Benestar Social amb la col·laboració de les entitats socials que treballen en l’àmbit de la discapacitat, per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra a tot el món el 3 de desembre.

Enguany, per primer cop, la imatge per difondre la celebració d’aquest dia a Reus ha estat dissenyada per un membre de diverses comissions del Consell Municipal de la Discapacitat de Reus: Jordi Bofarull.

Un aspecte que incideix en l’objectiu és donar visibilitat a les persones amb discapacitat i conscienciar la ciutadania sobre la importància de construir una ciutat inclusiva, per tal de promoure el benestar de tothom.

Així doncs, dissabte, de 17 a 20 h, l’AMPA de l’Escola Alba ha organitzat una jornada de portes obertes a l’esplai adaptat “Els Girasols”, amb motiu del 5è aniversari.

A més, a les 19 h a l’Antic hospital (carrer de Sant Joan, davant del Mercat Central) la Regidoria de Benestar Social ha organitzat una conferència sobre els beneficis per a tothom de l’esport inclusiu i una actuació de ball inclusiu a càrrec de Wapachà Diversity.

Conferència de Màrius Serra el dia 1
Enguany, l’estrella convidada a l’acte institucional, és l’escriptor Màrius Serra, que pronunciarà la conferència “Verbalitzar la diversitat ajuda a canviar la mirada”, el dissabte 1 de desembre a les 19 h al Castell del Cambrer de Reus.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella considera que “la celebració a la nostra ciutat d’aquest dia internacional contribueix a fer visible i a valorar la presència activa a la nostra societat de les persones amb discapacitat. Una realitat que, malauradament, sovint ignorem”.

Caminada solidària del Taller Baix Camp aquest diumenge
El Taller Baix Camp, en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus, organitza aquest diumenge 25 de novembre la primera caminada solidària d’aquesta institució, que s’emmarca en el programa de caminades periòdiques que s’organitzen durant l’any sota la coordinació de Reus Esport i Lleure. El Taller Baix Camp dedicarà els fons recaptats a la creació d’una sala multisensorial per a les persones usuàries de l’entitat.

D’altra banda, tal i com explica el gerent del Taller Baix Camp, Josep Ramon Nogués, l’entitat vol aprofitar l’esdeveniment per donar a conèixer les instal·lacions i l’activitat del seu centre, i per aquest motiu la caminada tindrà la sortida i l’arribada al centre ocupacional ubicat al carrer de Víctor Català i passarà per dins d’una de les seves residències, la Llar Masia Roig i pel carrer de Joan Oliver, on hi ha el centre especial de treball. El regidor d’Esports, Jordi Cervera, i la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, han fet una crida a la ciutadania a participar-hi activament.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.