Arnau Casanoves enceta el cicle d’hivern d’art contemporani de la Sala Fortuny

Arnau Casanoves enceta el cicle d’hivern d’art contemporani de la Sala Fortuny

La Sala Fortuny del Centre de Lectura enceta aquest divendres 12 de gener el cicle d’hivern d’art contemporani, amb la inauguració, a les 19.30 h, de l’exposició «Vostè és aquí» del reusenc Arnau Casanoves. Dins el primer trimestre de 2018, també s’han previst les exposicions «Street publicity» del fotògraf Ramon Cornadó (del 9 de febrer al 2 de març) i «Pedres, roques i pretèrites» de la pintora Núria Rion (del 9 al 30 de març).

«Vostè és aquí» és un recull d’obres en la seva majoria inèdites, que, com ja ens té acostumat l’artista, constitueixen una crítica social constant, on els culpables no són els poders fàctics, sinó els actes i les accions de la gent individual. Un missatge ininterromput que sona com un bordó de fons en tota la mostra. En aquesta ocasió, Arnau Casanoves pretén que l’espectador reflexioni sobre les contradiccions d’un món 2.0. Un món caracteritzat per tenir tothom una capa d’invisibilitat teixida de píxels, on les noves tecnologies ens permeten mostrar al món unes emocions de dol o de ràbia mentre comprem a l’estranger productes innecessaris. Un món on podem mostrar diversos alter egos paral·lelament i on darrere d’una pantalla i en la intimitat podem fer aflorar, sense que es noti, la nostra personalitat real, en què la major part de les vegades acaba sent el «JO» per sobre del món.

Arnau Casanoves (Reus, 1988) ja fa força anys que té la pintura com el seu principal mitjà d’expressió, tot i que ha treballat altres tècniques com l’escultura, el gravat, la fotografia i la ceràmica, que ha procurat hibridar-les per adaptar-les a la seva expressió i buscar el seu llenguatge personal. Va acabar el grau superior de pintura a l’Escola Massana de Barcelona, també ha fet monogràfics d’escultura i ceràmica, així com estades en diversos tallers d’artistes com el de l’escultor i gravador Ramon Ferran, a Reus; el dels artistes multidisciplinaris Marcel·lí Antúnez i Begoña Egurvide, a Barcelona; i el del pintor Antonio Catalano, a Castagnole Monferrato (Itàlia).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.