Arriben a la ciutat dos astronautes cridats des del Planet Reus

La ciutat de Reus ha rebut la visita de dos astronautes cridats pel Planet Reus que els ha portat a visitar els diferents instituts i els principals carrers del centre. L’acció, promoguda pel Casal de Joves la Palma de la regidoria de Salut i Ciutadania, té com a principal objectiu cridar l’atenció dels joves i aconseguir una resposta constant d’aquest col·lectiu.

La pandèmia generada per la Covid19 ha afectat de ple els joves privant-los de gairebé tot l’oci ofert fins ara a la ciutat; és per això que Planet Reus vol donar espais d’oci i lleure als joves que tinguin a veure amb l’esport, la cultura, l’art, la tecnologia…

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, explica que “el més important de Planet Reus és la implicació dels joves i les joves en la creació de propostes i la gestió de demandes sobre temes que els interessin per tal d’implicar tota la comunitat i impulsar projectes de gran impacte. Es vol situar Reus com a ciutat referent al servei dels joves i que aquests ocupin un espai central per poder mostrar el seu talent i desenvolupar les seves inquietuds artístiques i culturals”.

Les accions realitzades fins ara s’han dut a terme amb l’objectiu de cridar l’atenció d’aquest col·lectiu. Els dos astronautes han fet aparicions als Instituts de Reus i s’han passejat per alguns dels espais més concorreguts de la ciutat amb l’objectiu de causar impacte i generar expectació entre els joves apostant per un oci i temps lliure de qualitat, divertit, educatiu i saludable.

Així doncs, el dia 6 d’abril van fer la seva primera aparició visitant els diferents mitjans de comunicació i entregant-los una nota informativa; del 12 d’abril al 22 d’abril han visitat diferents Instituts de la ciutat (Institut Baix Camp – Institut Domènech i Muntaner – Institut Pi del Burgar – Institut Gabriel i Ferrater – Institut Gaudí – Institut Tapiró – Institut Roseta Mauri – Institut Salvador Vilaseca) per conèixer els joves de més a prop i, el 16 i 17 d’abril s’han passejat pel Centre de Reus.

Planet Reus compta amb una previsió d’accions per tal de mantenir els joves actius i aconseguir una resposta constant d’aquest col·lectiu:

  • Captació de propostes a través del formulari i xarxes socials.
  • Captació de joves que tinguin ganes de participar al projecte.
  • Presentació del programa d’activitats Planet Estiu per als futurs mesos d’estiu.
  • I finalment, campanya de difusió de la Xarxa d’entitats que formen el Planet Reus i de joves amb talent de la ciutat que fan que sigui possible el projecte.

D’altra banda, a la pàgina web de JoventutReus hi ha un apartat pensat per recollir idees, propostes d’activitats i projectes que es puguin realitzar per tal d’obrir una porta directa entre l’administració i el col·lectiu juvenil.

Segons ha explicat Subirats, “la campanya del Planet Reus és un projecte transversal que, per una banda, pretén treballar des d’una perspectiva de treball comunitària i els diferents entorns dels joves (com l’entorn educatiu formal d’escoles i instituts, el d’oci i lleure o el d’oci nocturn) i transformar-los. I per l’altra banda, vol afavorir l’empoderament i emancipació dels i de les joves per tal d’augmentar el seu potencial de salut i disminuir l’ús de drogues”.

Planet Reus se centra, doncs, en el temps d’oci i lleure dels joves, ja que moltes de les coses que aprenen els macaran més que les apreses en l’entorn formal educatiu. És per això que s’ha treballat per aconseguir un finançament extra del Ministeri de Salut i aconseguir un total de 62.000 euros per a activitats i projectes aquest 2021.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.