La ballarina reusenca Lorena Santiago, imatge de la Ganxet Pintxo de Primavera

La ruta de tapes es vincula amb la Capitalitat de la Cultura Catalana amb la referència d’una de les promeses de la dansa local.

La Ganxet Pintxo ja té protagonista pel cartell de 2016. Després de convertir al futbolista del CF Reus Deportiu, David Querol, en la imatge cartell de la ruta de tardor, en aquesta ocasió l’elegida ha estat la ballarina Lorena Santiago, una de les promeses de la dansa local. L’elecció de Santiago respon a la voluntat de la ruta de vincular-se amb la Capitalitat de la Cultura Catalana, que ostenta la ciutat durant aquest 2017. I en aquesta mateixa línia, també vol servir per promocionar les activitats al voltant de la dansa que es realitzaran durant les properes setmanes, com pot ser el Premi Roseta Mauri, el Dia Internacional de la Dansa o l’acció Una Rosa per la llibertat que està inclosa, precisament, en la programació de la RCCC. La imatge de Santiago ha estat captada al Teatre Fortuny i es reforça amb l’eslògan “Comença l’espectacle” amb innegables connotacions artístiques i també gastronòmiques.

El president de la Cambra, Isaac Sanromà, ha volgut destacar novament la capacitat de la Ganxet Pintxo de generar sinergies “conscient del paper dinamitzador, informatiu i publicitari que juga una activitat d’aquestes característiques. Sempre ens havíem plantejat aquest operatiu en clau de ciutat, per poder sumar-nos a les activitats que serveixen per cohesionar la població. I una marca com la Ganxet Pintxo havia d’estar, també, aportant el seu gra de sorra a la difusió de la Capital de la Cultura Catalana”.

Lorena Santiago Aran (Reus, 1992) és una de les promeses de la dansa local. Sorgida de la pedrera de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura, s’ha format en diversos centres de Barcelona, destacant el seu aprenentatge a l’escola d’arts escèniques de Coco Comín. Amb una àmplia versatilitat, els seus registres abracen des del Jazz Musical fins al Clàssic, passant pel Hiphop/Funky, el modern Jazz i Contemporani i l’Espanyol. Ha guanyat el premi individual Beca Roseta Mauri en dues ocasions, el 2013 en modalitat Jazz Individual i el 2015 en modalitat Jazz Grupal. L’any passat va aconseguir el tercer premi en el concurs Jazz Dance Festival de Barcelona.

A nivell professional forma part del grup Souldance i actualment està de gira amb el musical Red Rock Caperucita que el proper mes d’abril es podrà veure a la sala Barts de Barcelona. Una activitat que compagina, també, amb la docència.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.