El Banc de Terres del Baix Camp es presenta a l’IES d’Horticultura de Reus

El Banc de Terres del Baix Camp es presenta a l'IES d'Horticultura de Reus

El proper dijous 11 de gener tindrà lloc a l’IES Horticultura i Jardineria de Reus (Av. de Bellissens, 41) una nova jornada del cicle Ocupar-se del sector agrari, durant la qual es presentarà el Banc de Terres del Baix Camp, una iniciativa recent que busca promoure l’activitat agrària i el retorn dels joves als municipis d’interior i de muntanya de la comarca.

La presentació del Banc de Terres anirà a càrrec de l’agent d’ocupació i desenvolupament local (AODL) del Consell Comarcal, Gessamí Sardà, i es completarà amb dues xerrades sobre oportunitats de conreus a càrrec dels experts agrarisAnnaïs Sastre i Josep Ramón Sainz de la Maza.

El cronograma d’activitats per a la jornada de dijous és el següent:

  • De 10 a 10:45 hores: Presentació del Banc de Terres. Accés al a terra, relleu agrari, producció de proximitat. A càrrec de Gessamí Sardà, AODL del Consell Comarcal del Baix Camp.
  • De 10:45 a 12 hores: L’agricultura regenerativa. Productivitat orgànica, equilibri nutricional, independència pagesa. Xerrada a càrrec de Josep Ramón Sainz de la Maza, representant de Geaorgànica i Suelo Vivo.
  • De 12 a 13 hores: Cooperativisme agrari al Camp. Emprenedoria col·lectiva, economia social, intercooperació. A càrrec d’Annaïs Sastre, de l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona, CoopCamp.
  • De 13 a 14 hores: Col·loqui + aperitiu.

Aquesta acció s’inclou dins el programa anual de treball de l’agent d’ocupació i desenvolupament local del Consell Comarcal del Baix Camp, cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.