Benestar Social ha facilitat que 453 infants i adolescents gaudeixin de l’estiu a través del programa ‘Conviu l’estiu’

La Regidoria de Benestar Social ha fet possible que un total de 453 infants i adolescents gaudeixin de l’estiu a través del programa “Conviu l’estiu”, els casals adaptats i els casals educatius i de lleure, d’acord amb les mesures establertes per evitar el contagi de la covid. De fet, afortunadament, cap grup ha hagut de confinar-se i s’han pogut dur a terme amb normalitat totes les activitats previstes. L’objectiu és facilitar que tots els infants de Reus puguin accedir a fer activitats a l’estiu i mantenir i reforçar, tot i que d’una manera lúdica, els aprenentatges i la millora de la seva socialització.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha fet un balanç positiu del desenvolupament d’aquestes activitats que atenen als infants i adolescents i també donen suport a les famílies durant les vacances escolars: “Donem l’oportunitat a tots els nens i nenes de la ciutat de poder gaudir d’activitats lúdiques durant l’estiu i mantenir, tot i que d’una manera més divertida, els hàbits i rutines que cal seguir durant el curs escolar”.

«Conviu l’estiu»
Del 5 de juliol al 13 d’agost, 272 infants i adolescents entre els 3 i els 11 anys han participat de les activitats del programa de la Regidoria de Benestar Social «Conviu l’estiu»: 89 ho han fet al Centre Cívic Migjorn, 91 a l’Escola Mowgli i 92 a l’Escola Rosa Sensat. Enguany, s’han ofert 120 places setmanals i la temàtica de les activitats ha girat entorn de la màgia. Aquest programa s’organitza a diversos punts de la ciutat, per tal d’estendre per tot el municipi l’oferta socioeducativa. En concret, les activitats, organitzades en grups bombolla estables que han esdevingut unitats de convivència, s’han fet de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, al Centre Cívic Migjorn, l’Escola Mowgli i l’Escola Rosa Sensat. Per accedir a aquestes activitats socioeducatives que es fan durant l’estiu, tenen prioritat els infants amb famílies en situació de vulnerabilitat social.

Casals adaptats
Enguany, per primera vegada, la inscripció als casals d’estiu adaptats que s’han fet a Reus durant el mes de juliol han costat només 15 euros a la setmana per infant o adolescent a les famílies que viuen a la ciutat. Aquest cost rebaixat ha estat possible gràcies a una subvenció de la Regidoria de Benestar Social per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia. Pel que fa al nombre d’infants i adolescents que han rebut la subvenció, han estat 63 en total: 35 del casal ASPI Reus d’Aspercamp i 28 del casal esportiu «A l’estiu Supera’t».

Accés als casals educatius i de lleure
A més, la Regidoria de Benestar Social també ha subvencionat l’assistència de 118 infants de famílies en situació de vulnerabilitat als casals municipals i als organitzats per les entitats de la ciutat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.