La Biblioteca Pere Anguera, finalista a la X Mostra d’Arquitectura que convoca el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

La demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya convoca la X Mostra d’Arquitectura de Tarragona, Biennal Alejandro de la Sota, amb l’objectiu de distingir les obres més significatives que s’han construït en el bienni 2015-2016 en l’àmbit territorial del Camp de Tarragona. La Biblioteca Pere Anguera ha estat finalista en la modalitat d’edificis de nova planta d’ús públic.

L’edifici, situat a la zona de Mas Iglesias de la ciutat, és obra de l’arquitecte Joan Tous, en col·laboració amb els Serveis Tècnics Municipals d’Arquitectura, i combina les necessitats del programa funcional amb les característiques del territori, sense renunciar als principals elements de l’arquitectura contemporània. Destaca el contrast assolit entre la visió exterior de l’edifici i l’amplitud, la lluminositat i la calidesa dels espais interiors i sobretot el gran finestral de la primera planta, des d’on es pot admirar una insòlita visió de la ciutat. El projecte es va dissenyar en coordinació entre el Servei Municipal de Biblioteques i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

La segona biblioteca municipal
La Biblioteca Pere Anguera –carrer de Joan Salvat Papasseit, 14– va obrir portes al públic el 18 de novembre de 2015 com la segona de les biblioteques municipals de Reus, adherida també a la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya.

La nova biblioteca pública deu el seu nom a qui va ser doctor en Història Contemporània, professor de la Universitat Rovira i Virgili i president del Centre de Lectura, Pere Anguera Nolla (Reus, 18 de novembre de 1953 – 4 de gener de 2010). L’important arxiu de l’historiador reusenc es preserva des d’aleshores en un espai específic del nou equipament i està a disposició dels investigadors que desitgin consultar-lo. Entre els documents que s’hi poden trobar hi ha un important fons historiogràfic sobre el període del segle XIX i l’època contemporània, especialitats del doctor Anguera.

L’equipament té una superfície total de 1.500 m2 i una capacitat per a 35.000 documents, 100 títols de diaris i revistes i 180 punts de lectura. Està pensada i dimensionada com a biblioteca local i el funcionament i organització tècnica i logística aprofita l’experiència dels 12 anys de funcionament de l’altra biblioteca del Servei Municipal de Biblioteques de Reus, la Biblioteca Central Xavier Amorós.

La biblioteca dóna servei a una àmplia zona del sud de la ciutat i s’afegeix a l’existència d’un altre equipament cultural municipal en aquesta mateixa àrea urbana, el Centre de la Imatge Mas Iglesias. Aquest edifici s’ubica en un entorn amb equipaments educatius molt propers, com són la zona universitària de Bellissens, l’Institut Roseta Mauri i l’Escola Eduard Toda.

41cpeposegurayu5l2778_0

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.