Les Borges recupera les Jornades Culturals i les trasllada a la primavera

Les regidories de Festa i Cultura i de Joventut i Benestar Social, que lideren les Maria del Mar Bravo i Montse Llauradó, respectivament, han recuperat les Jornades Culturals de Les Borges del Camp, que s’havien deixat de celebrar durant els últims 10 anys. A més, i a diferència de les passades edicions, les Jornades Culturals se celebraran a la primavera i no a la tardor com s’havia fet en les edicions precedents. Segons les regidores, la primavera és una estació que convida la gent a sortir de casa mentre que a la tardor passa tot just el contrari.

Les Jornades Culturals de Primavera de Les Borges del Camp començaran el proper dijous, 23 de març, amb una xerrada amb el títol ‘Prevenció i càncer’. Diumenge 26 s’inaugurarà l’exposició de fotografies ‘Gaudí, 165 anys’ del fotògraf i col·leccionista Antoni Parés, mentre que l’endemà hi haurà una tarda de màgia per als més petits.

‘Hem intentat fer una programació que tingui en compte tothom. Grans i petits, esportistes i sedentaris, gent a qui agrada la música i gent a qui agrada el teatre. Hi ha una mica de tot i molt concentrat en pocs dies’ diuen les regidores. Les Jornades Culturals acabaran el proper diumenge 2 d’abril amb l’obra de teatre Divines, que es representarà a la Sala Parroquial.

Jornades Culturals Les Borges 2017La programació també inclou un acte de reconeixement i suport als refugiats de Síria i a l’ONG Proactiva OpenArms. Durant aquest acte es presentarà l’àlbum il·lustrat ‘Refugiada – L’odissea d’una família’. Se celebrarà dimarts 28 de març al Centre Cultural Serè i és organitzat pel Grup d’Acollida a Refugiats i pel Club de Lectura de Les Borges del Camp.

L’alpinista tarragoní Òscar Cadiach serà el protagonista de l’acte que se celebrarà dijous 30 de març a les vuit del vespre al Centre Cultural Serè. Cadiach, que ha coronat amb èxit tretze de les 14 muntanyes de més de 8.000 metres d’alçada que hi ha al món, està preparant una nova expedició per pujar i culminar el Broad Peak, una muntanya de 8.047 metres que ja ha intentat, però que es resisteix al tarragoní. Cadiach espera poder culminar aviat aquesta aventura i ser un dels pocs alpinistes que haurà pujat els 14 cims de més de 8.000 metres que hi ha al planeta Terra, entre ells l’Everest.
L’endemà, divendres 31, Fito Luri i els seus ‘Planetes Cálids’ posaran música a les Jornades. Serà a les 22:30 al Centre Cultural Serè, mentre que dissabte, 31 de març, una Caminada Popular vol contribuir a descobrir i conèixer el nou Mirador de les Costes. Es sortirà a les 9 del matí de la plaça de Sant Antoni i, a més, hi haurà un servei de vehicles a disposició de les persones que no vulguin fer la caminada a peu.

L’últim dia, diumenge 2 d’abril, a les 13:00 h. a la Plaça de la Dona es presentarà el segon llibre d’Imatges i Records de les Borges del Camp. Quan finalitzi l’acte es podran comprar els dos volums a un preu de 5 euros cada un.
Finalment, el Grup Emfapatir Teatre de Constantí presentarà, a les set de la tarda, l’obra Divines a la Sala Parroquial.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.