‘Bus x tu’, a partir del 27 de març

Reus Transport ja ho té tot a punt per estrenar el nou servei de transport a demanda, «Bus x tu» a partir del dilluns 27 de març. Aquests dies s’ultimen els detalls fent proves reals amb l’aplicació, el personal i el vehicle que farà els desplacaments.

«Bus x tu» neix de la necessitat de cobrir millor la zona nord de la ciutat, actualment amb una baixa freqüència de pas de transport urbà. El nou servei és sota demanda, compartit i flexible i permetrà els desplaçaments amb origen o destí des de qualsevol punt de la zona de cobertura a l’avinguda de Sant Jordi. En el cas del barri Gaudí, només s’hi permet accedir en direcció a l’avinguda de Sant Jordi, la tornada s’ha de fer amb les línies regulars.

Tria la parada i l’hora que ve el bus
Amb el «Bus x tu» l’usuari decideix la parada i l’hora que vol que arribi el bus. El nou servei permetrà els desplaçaments entre el centre de la ciutat i parades amb una baixa freqüència de pas de les línies convencionals. «Bus x tu» és un pas més en el sistema del bus a demanda, un transport de proximitat més sostenible i intel·ligent que s’adapta a les necessitats de cada usuari.

Reus Transport ja disposava d’un microbús per fer aquest nou servei, un vehicle amb capacitat per a 25 viatgers, amb rampa per a persones amb mobilitat reduïda i cotxets infantils.

Com funciona el servei «Bus x tu»?
El primer que cal fer per demanar el servei és decarregar-se l’aplicació «Bus x tu» de Reus Transport a les plataformes mòbils –aquesta setmana ja està disponible per a proves internes, fins al 27 de març no atendrà peticions dels usuaris. L’app s’ha desenvolupat amb tecnologia ja existent i testejada en altres poblacions; durant les darreres setmanes s’ha adaptat a les necessitats del nou servei de Reus Transport. És gratuïta i es pot instal·lar a qualsevol dispositiu mòbil.

Un cop l’aplicació ja està instal·lada i s’hagi fet el registre –indicant el número de telèfon i validant el missatge de text rebut–, l’usuari ha d’introduir l’origen i el destí del viatge, així com si destijat el servei tant aviat com estigui disponible o prefereix fer una reserva programada. L’aplicació proposarà la parada i hora de recollida que millor s’adapti a les necessitats de cada usuari.A continuació, cal indicar com es farà el viatge, és a dir, el número de persones que agafaran el bus, si el viatger té mobilitat reduïda o si pujarà al bus amb un cotxet infantil.

Un cop confirmada la reserva, l’aplicació indica en temps real quan falta perquè el bus arribi a la parada triada i mostra la ubicació del vehicle uns minuts abans de la recollida.

L’aplicació «Bus x tu» de Reus Transport calcula les rutes perquè l’usuari arribi a la destinació d’una manera còmoda, ràpida i segura. També permet personalitzar el perfil, amb parades predeterminades, repetir reserves, cancel·lar-les o modificar-les i rebre notificacions si hi ha alguna incidència durant el servei.

Els dies laborables i sense cost afegit
Les dades més importants del funcionament del nou servei de Reus Transport són les següents:

 • Funcionament els dies laborables, de les 7:30 a les 18:30 h de manera ininterrompuda.
 • Cal sol·licitar el servei a través de l’app gratuïta «Bus x tu» amb un mínim de 10 minuts d’antelació.
 • El «Bus x tu» no té cap cost addicional i funciona tant amb el bitllet senzill com amb les targetes d’abonament habituals.
 • El temps de recorregut entre la parada sol·licitada per l’usuari i Reus Centre oscil·la entre 10 i 20 minuts. L’aplicació, a través d’un algoritme, combina les peticions del conjunt d’usuaris per oferir l’opció que millor s’adapta al conjunt. L’horari és aproximat i pot variar si coincideix amb altres reserves.
 • A la parada de l’avinguda de Sant Jordi 1, es pot fer transbord amb les línies 10, 11, 20 i 50.
 • Si alguna persona no disposa de telèfon mòbil o té dificultats per fer servir l’aplicació, podrà sol·licitar el bus trucant al telèfon 633 500 500.

Les parades estan senyalitzades al carrer i el servei sempre podrà ser compartit per diversos usuaris. L’hora d’arribada del bus a la parada sol·licitada i el temps d’espera variable es podrà saber a temps real a través de l’aplicació, de manera que l’usuari sempre tindrà la informació actualitzada.

10 parades diferents a la la zona de cobertura
El nou servei de «Bus x tu» cobrirà la zona nord de la ciutat amb 10 parades diferents a la zona de cobertura:

 • El Pinar: parades Vall d’Aran, El Pinar, Vallespir, Ripollès i Gironès.
 • Urbanització Sant Joan: parades Sant Joan i La Vitxeta.
 • Barri Gaudí: parada Sagrada Família (només destinació a Reus Centre).
 • Cementiri: parada del «Bus x tu» entre les 10:00 i les 13:00 h.
 • Reus Centre: parada a l’avinguda de Sant Jordi.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.