CaixaBank, a través del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”, destina més de 800.000 euros a projectes socials locals de Tarragona el 2020

CaixaBank, a través del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”, destina més de 800.000 euros a projectes socials locals de Tarragona el 2020

Al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, s’ha donat suport a 149 projectes de 140 entitats socials amb una aportació global de 805.782 euros. El 77% d’oficines de CaixaBank de Tarragona han col·laborat amb alguna iniciativa social del territori

CaixaBank, a través del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”, ha destinat 44,8 milions d’euros a projectes socials locals durant l’any 2020, la qual cosa ha permès desenvolupar més de 8.500 iniciatives amb prop de 7.000 entitats socials de tota Espanya localitzades i canalitzades a través de la xarxa d’oficines de CaixaBank.

L’entitat financera presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar compta amb la xarxa comercial més gran del sector a Espanya i amb la més gran capil·laritat territorial, ja que és present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000 persones. En 229 municipis, és l’única entitat financera present. Aquesta àmplia distribució permet detectar necessitats socials d’àmbit local, així com conèixer els projectes d’organitzacions i entitats que poden pal·liar aquestes situacions i aconseguir suport econòmic per a ells del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”.

2020: un any marcat per les ajudes per pal·liar els efectes de la Covid-19

El 2020, el 89% de les oficines de CaixaBank repartides a tota Espanya han canalitzat aportacions a projectes en benefici de la societat i les comunitats locals. Mitjançant aquesta col·laboració, prop de 7.000 entitats socials s’han beneficiat l’any passat de les ajudes.

Cal destacar que la majoria de les aportacions ha anat destinada a pal·liar els efectes socioeconòmics provocats per la Covid-19. De forma més concreta, la inversió s’ha dirigit a accions destinades a col·lectius en exclusió social i pobresa; programes destinats a millorar la qualitat de vida de les persones grans, col·lectius amb necessitats especials o malalts; accions vinculades amb la gent gran; així com projectes d’inserció laboral.

Entre les iniciatives secundades, es troben accions de distribució d’aliments, de la mà de menjadors socials, a col·lectius vulnerables; repartiments de material escolar i tecnològic per a la infància en risc d’exclusió, així com la dotació de tablets a residències per a la gent gran.

L’acció social de CaixaBank a Tarragona

Al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, CaixaBank, a través del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”, ha col·laborat durant 2020 amb 149 projectes de 140 entitats socials locals per un import global de 805.782 euros. 

El 37% del pressupost s’ha destinat a iniciatives en l’àmbit de la malaltia i discapacitat seguides de l’exclusió social (31%) i la pobresa infantil (16%). També s’han recolzat projectes de suport a la gent gran i de foment de la inserció laboral. 

Entre les col·laboracions dutes a terme  a les terres tarragonines destaquen les següents:  

A Tarragona ciutat:

Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, La Muntanyeta, AECC, Càritas Diocesana de Tarragona, Associació Joventut i Vida, Fundació Rafael de Panasachs.

A Reus:

Fundació Pere Mata, F. Rosa Maria Vivar, Down Tarragona, Taller Baixa Camp, Mossèn Frederic Bara i Cortiella, Associació Alzheimer Reus i Baix Camp.

A la Tarragona interior:

Assoc. Pro Persones Disminucio Psiquica Conca de Barberà, Arquebisbat de Tarragona, Fundació Vilaniu per l’Atenció a la Dependència.

El Vendrell:

Fundació Pau Casals, Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell, HH.Carmelitas Teresas de San José, Associació Avancem Junts, Fundació Privada Salut Mental Catalunya.

A la Costa Daurada:

Fundació Privada Auditori Josep Carreras, Assoc. Familiars Alzheimer Costa Daurada, Ass. Solidària Sosciathlon, AShofi.

A Amposta:

Fundació Serveis Socials del Montsià, Suara, Ass. de familiars malalts mentals Terres de l’Ebre, Fundació Privada Ulldecona.

A les Terres de l’Ebre:

Hospital i llars de la Sta. Creu de Tortosa, Jeroni de Moraga, Fundació Mercè Pla, Reial Arxicofradia de nostra senyora de la Cinta, Càritas Diocesana de Tortosa.

Durant 2020, el 77% de les oficines de la xarxa de CaixaBank a Tarragona van col·laborar amb algun projecte social de la província.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.