CAL MASSÓ ACULL LA SEGONA RESIDÈNCIA: ELS ARTISTES DE CIRC CLARA CORTÉS I MORITZ GRENZ

Artistes, circ Cal Massò

Aquest mes de novembre Cal Massó acull la segona residència d’artistes, concretament als artistes de circ Clara Cortés i al Moritz Grenz, que s’instal·laran durant 2 setmanes (del 4 al 17 de novembre) al nostre equipament per a experimentar, explorar i crear el seu nou projecte ‘Let’s see what they cook over there’.

“Let’s see what they cook over there” combina circ, teatre físic i música.Artistes Cal Massò Circ
L’equilibri és un dels focus des d’on s’inicia el procés creatiu. Equilibri entès com una qualitat física que els artistes busquen entre el trapezi i la cable fix. El trapezi és l’eina principal des d’on comença el projecte; Clara Cortés és trapezista, i Moritz Grenz és un artista de cable fix.

Grenz i Cortés exploren el ritme, el so i l’equilibri utilitzant la combinació de les seves disciplines i qualitats. En la seva recerca hi inclouen la tècnica del claqué; volen explorar com encaixa i com combina aquesta dansa amb les seves especialitats de circ.

Clara Cortés i Moritz Grenz es van graduar a l’ACAPA, l’Acadèmia de Circ i Arts Escèniques de Tilburg, Holanda; la Clara en la disciplina de trapezi fix, i el Moritz de cable fix.

Els dos han fet diversos cursos d’especialització en circ i altres disciplines artístiques i han treballat i desenvolupat propostes pedagògiques en l’àmbit del circ. Han creat espectacles tan junts com per separat i participat actuant i mostrant els seus espectacles en diferents Festivals de circ.

http://www.claracortes.cat/

https://www.moritzgrenz.com/

Els artistes residiran a Cal Massó durant dues setmanes, durant les quals, matins i tardes, treballaran en el procés creatiu del seu nou projecte. La residència culminarà amb una mostra oberta de la seva creació, la qual es portarà a terme durant el primer trimestre del 2020, quan el seu espectacle ‘Let’s see what they cook over there’ estigui enllestit’.

Què són les residències artístiques?
Una de les línies per les quals apostem a Cal Massó és la CREACIÓ ARTÍSTICA, i ho fem mitjançant el desenvolupament de Residències d’artistes i càpsules de creació. Les Residències són una molt bona oportunitat per als artistes que necessiten un espai de creació i projecció, així doncs, des del Centre d’Art Cal Massó volem acollir i acompanyar nous projectes artístics en la seva creació, i en aquest sentit, oferirem dues residències anuals dirigides a artistes i col·lectius de disciplines diverses que vulguin néixer i créixer a casa nostra.

Durant la tardor 2019 realitzarem 3 residències a Cal Massó; la primera va ser al setembre, de música de cambra amb la formació Bärhof Ensemble; actualment s’està portant a terme la segona, amb la Clara Cortés i el Mortiz Grenz, amb el seu projecte de circ ‘Le’ts see whatthey cook over there’, i finalment, la darrera residència, a finals de novembre, serà de dansa
i moviment, i ens visitarà la ballarina Antonella Cassarotti per a crear el seu nou projecte ‘Difuminar una línia inexistente’.


A inicis de novembre publicarem les bases de la convocatòria per a presentar propostes per a les residències de la primavera 2020. Tota la informació sobre la Residència i les bases de la convocatòria es pot consultar a la web a partir del mes de novembre.
http://www.calmasso.cat/creacio

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.