Cambrils celebra l’arribada de l’oli nou

Oli d’oliva verge extra Mestral de la Cooperativa Agrícola.

L ’oli nou d’oliva verge extra Mestral de la Cooperativa Agrícola de Cambrils ja és aquí i per celebrar-ho més d’una vintena de restaurants oferiran pa amb oli com a aperitiu dels àpat del 19 d’octubre al 4 de novembre. A més, durant aquests 17 dies s’han programat diverses activitats per promocionar i posar en valor la qualitat d’aquest producte estrella de la dieta mediterrània reconegut a nivell internacional. Com sempre, l’acte més destacat de les jornades serà el tradicional esmorzar popular a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (carretera Montbrió, km2. El programa es complementarà amb un taller familiar i una ruta per les oliveres.

Les oliveres arbequines, varietat autóctona de la Denominació d’Origen Protegida Siurana, produeixen un fruit de qualitat contrastada que neix a Cambrils (Baix Camp) vora el Mar Mediterrani. El microclima de la zona, el sòl, les bones pràctiques agronòmiques, les millors instal·lacions i l’acurat procés d’elaboració ens donen l’oportunitat de poder gaudir d’aquest oli d’oliva de qualitat extraordinària.

 Diumenge 21 d’octubre 10:30 i 12 hores.

Taller familiar: L’oli i les olives. Tastarem les olives, descobrirem el procés per extreure’n l’oli i en farem conserva amb sal per prendre a casa. Places limitades. Inscripcions a activitats@celrogent.com.

Dissabte 27 d’octubre 16 hores.

De ruta per les oliveres. Recorregut a peu per viure en primera persona el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli. Visita al Molí i berenar. Inscripcions i informació: 977 794679 / peconomica@cambrils.org

Diumenge 4 de noviembre, a partir de les 9 hores.

Esmorzar popular per degustar l’oli novell. Pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou de la nova collita per només 4 euros. Actuacions infantils de grups locals. Amb el tiquet de l’esmorzar, descompte de dos euros per la compra d’una garrafa de cinc litres d’oli.

Puntua aquest article!