Cambrils celebra un acte institucional amb motiu del Dia d’Europa

L’Ajuntament de Cambrils ha organitzat un acte institucional amb motiu del Dia d’Europa, que commemora l’aniversari de la Declaració de Robert Schuman l’any 1950, considerada el germen de l’actual Unió Europea. L’acte ha comptat amb la participació d’un grup d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i l’assistència de diferents classes dels instituts Cambrils, Vidal i Barraquer i Mar de la Frau.  

L’esdeveniment ha començat amb el parlament de la regidora d’Educació, Ingrid Duch, que ha explicat que l’Ajuntament se suma enguany a la celebració de l’efemèride per donar a conèixer i divulgar l’esperit que va guiar la fundació de la Unió Europea i els avantatges que proporciona a la ciutadania. La regidora ha afirmat que els nois i noies tindran una participació rellevant i decisiva en la construcció i manteniment de les institucions i ha animat al jovent assistent a fer sentir la seva veu.   

A continuació, ha agafat la paraula la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, i ha afirmat que l’Any Europeu de  la Joventut és una bona ocasió per integrar les prioritats que afecten als i les joves en els àmbits polítics i en tots els nivells de processos de presa de decisions. “Estic convençuda que les idees fresques i noves són un gran motor que transforma la societat i ha de convèncer  a les generacions més grans que una altra Europa és possible”, ha assegurat Pleguezuelos.  

Tot seguit, el professor de Dret Institucional de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i expert en Relacions Institucionals, Alfonso González Bondia, ha ofert una ponència, que ha servit per desgranar els motius pels quals la Unió Europea és un projecte d’èxit. El ponent ha fet una crida al jovent a involucrar-se en el projecte i ser protagonista de la presa de decisions, ja que el 80% de les normes que afecten la nostra vida quotidiana tenen origen en la Unió Europea. 

El professor ha explicat que ell és europeista des que, fa més 30 anys, va estudiar un curs de Dret a Bolonya en el marc del projecte Erasmus i va descobrir una altra visió d’Europa que li va canviar la vida. “Sigueu europeistes, però no conformistes”, ha conclòs González.   

Finalment, el primer tinent d’alcalde, Enric Daza, ha llegit la Declaració del Dia d’Europa, que va aprovar la Junta de Govern Local com a Declaració Institucional el passat divendres. L’acte ha acabat amb la interpretació de l’Himne d’Europa per part del professor de l’Escola de Música Carles Herruz i tres dels seus alumnes. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.