Cambrils commemora el 75è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans

L’Ajuntament de Cambrils ha organitzat el programa d’activitats “Cambrils Ciutat de Drets” per commemorar el 75è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans el proper dijous 21 de març.

La jornada començarà al matí amb les tres primeres contes sessions de contes per les escoles de primària a càrrec de la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del sud de Catalunya, l’entitat ECCIT i l’ONGD Kolam. Aquesta iniciativa arrencarà al Col·legi Vidal i Barraquer coincidint amb el dia de la Declaració Universal i en les properes setmanes arribarà a la resta d’escoles de primària de  Cambrils.

El mateix 21 de març, entre les 9 i les 12:30 hores, un total de 75 infants de 3r de primària del Col·legi Vidal i Barraquer viatjaran a l’índia a través d’un conte sobre l’amistat, el treball en equip i la cooperació titulat “El somriure màgia de l’Índia”. A continuació, amb un conte creat per les estudiants en pràctiques Noe i Remei, els nens i les nenes es mouran cap al Marroc per conèixer la realitat de les escoles rurals i els projectes que ha engegat l’entitat ECCIT en aquell país.

A la tarda, la jornada continuarà amb el lliurament d’agraïments a sis entitats i col·lectius que han impulsat projectes de promoció per la pau. L’acte, que es portarà a terme a les 18:30 hores al Centre Cultural, serà un reconeixement al Banc del Temps per les 6 edicions del cicle “Cambrils Pensa”; l’Associació de Cinema del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre (ACTE) per 6 edicions del cicle de cinema solidari de Cambrils i LGBTI; el Casal Popular El Polvorí i Marco Martínez, pel seu suport al dret a refugi de la Mediterrània i els rescats civils humanitaris; el Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, pel projecte sobre el pacifisme i la no-violència “Mira i ajuda a canviar el món”; el Col·lectiu d’avis i àvies per la Independència, per sis anys reivindicant idees de forma pacífica i cívica, i el col·lectiu d’ucraïneses de Cambrils, per l’acollida de refugiats i desplaçats de la guerra.

Posteriorment, a les 19 hores al mateix Centre Cultural, l’escriptora, ponent i activista afrofeminista i antirracista Desirée Bela-Lobedde oferirà la conferència “Jo no sóc racista, però…”. Bela-Lobedde ha participat en diverses campanyes per lluitar contra el racisme i és autora del llibre “Ser mujer negra en España”, publicat per l’editorial Plan B el 20 de setembre de 2018.

El programa “Cambrils Ciutat de Drets” està impulsat pels Departaments de Cooperació, Igualtat, Nova Ciutadania i Educació de l’Ajuntament de Cambrils.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.