Cambrils hissa la Bandera Blava a les platges de La Llosa, Vilafortuny, Prat d’en Forès i el Cavet

bandera1

L’ampliació del servei de socorrisme, una zona d’ombra i dutxa adaptada, i 17 cabines sanitàries de fusta són algunes de les millores d’aquest estiu

Les quatre banderes blaves ja onegen a les platges cambrilenques. Les platges deLa Llosa- L’Ardiaca, Vilafortuny – l’Esquirol, Cavet i Prat d’en Forés-Regueral han revalidat aquest segell de qualitat de l’associació internacional Foundation for EnvironmentalEducation (FEE). També manté el distintiu el port esportiu del Club Nàutic.

Aquest certificat garanteix, valora i premia els municipis i clubs que realitzen una bona gestió ambiental i que tenen en compte la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental, alhora que exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent amb la realització d’analítiques periòdiques.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, i el regidor de Serveis, Antonio Laguna, han participat avui en l’acte simbòlic d’hissada de la Bandera Blava a la platja del Regueral, acompanyats per membres de l’empresa de salvament i socorrisme; agents de la patrulla de platges de la Policia Local i personal de neteja d’Ingesol.

Entre les millores destacades d’enguany hi ha l’ampliació del servei de salvament i socorrisme, que es va posar en marxa el passat 1 de juny de manera diària de 10 a 19 hores. Això suposa un augment dels dies de servei respecte l’estiu passat, ja que en la temporada del 2016 durant la primera quinzena de juny i la segona quinzena de setembre només hi havia socorristes els caps de setmana.

Concretament, de l’1 de juny a l 15 de juny i del 15 de de setembre al 30 setembre estan coberts els 4 centres de coordinació amb 9 socorristes i 1 coordinador. Del 15 de juny al 15 de setembre estan coberts els 4 centres de coordinació i els 18 llocs de vigilància amb 24 socorristes i un coordinador.

A més, enguany l’empresa adjudicatàriaorganitzarà un programa de tallers de sensibilització mediambiental i de seguretat a peu de platja.

D’altra banda, s’ha centralitzat el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda al Centre de Coordinació de la platja del Regueral, on hi ha personal especialitzat, i s’ha millorat el servei amb la instal·lació d’una zona d’ombra i dutxa adaptada, i l’ampliació de la zona de pàrquing reservat a discapacitats.

L’horari del servei de cadira amfíbia és el mateix que el del servei de socorrisme. Tots els dies de la setmana de 10 a 19 hores. Prèviament s’ha de concertar reserva amb l’empresa de socorrisme Aunar Group.

Altres novetats són la instal·lació de 17 cabines sanitàries de fusta i el manteniment del mòdul de l’Ardiaca durant tot l’any, a més de diverses millores a la platja de gossos estrenada l’any passat. El servei de ludoteca ubicat a la platja del Cavet tornarà a obrir de l’1 de juliol al 31 d’agost. Els detalls i horaris dels serveis es poden consultar a l’apartat dedicat a les platges del web de l’Ajuntament de Cambrils.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.