Caminada popular, el 17 de març

El diumenge 17 de març, de 9:30 h 13:00 h, la regidoria de Salut i Esports i Reus Esport i Lleure, amb la col·laboració de la regidoria de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i REDESSA organitzen la Caminada Popular Reus: 30 Anys de REDESSA.

La caminada tindrà sortida i arribada al primer centre d’empreses que va obrir REDESSA, el Viver situat al Camí de Valls. El recorregut té uns 10 km amb un 80% de camins de terra amb avituallament a mig recorregut i a l’arribada. El circuit baixarà fins al camí del Mas de la Sena, camí del Burgaret, camí de les Puntes, riera de la Quadra, riera d’Almoster, camí de la Selva del Camp i acabarà arribant per la riera de l’Abeurada.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de la facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili, per la seva contribució al foment de l’activitat esportiva com a hàbit saludable i, a més, tindrà una vessant solidària, ja que els participants que ho desitgin podran portar aliments per a col·laborar amb el Banc d’Aliments. En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, “quan vam presentar l’aniversari de REDESSA, us vam comentar que la celebració tenia diversos objectius, entre ells, fer un acostament a la ciutadania i aconseguir que aquesta fos una celebració de ciutat. La iniciativa que avui us presentem té una clara vocació de servir d’arribar als ciutadans per donar a conèixer l’activitat que es desenvolupa a REDESSA en l’àmbit de la promoció econòmica i l’impuls del teixit empresarial a la nostra ciutat”.

Les caminades populars són de les activitats més ben acollides i amb més participació de les que s’organitzen des de la regidoria de Salut i Esports i des de Reus Esport i Lleure. Més de 6.000 persones participen anualment en el cicle que engloba aquestes caminades. Aquestes sortides són gratuïtes i es vinculen a tota mena de propostes amb entitats socials del territori, generalment amb causes solidàries. En paraules del regidor de Salut i Esports, Enrique Martín, “des de l’Ajuntament de Reus entenem l’esport com una eina per fer salut i una eina que afavoreix les relacions entre les persones en tots els àmbits, també en àmbits com l’empresa i el treball. Enguany afegim la caminada pels 30 anys de REDESSA, un matí per trobar-nos tots aquells que d’una manera o l’altra estem vinculats a REDESSA i tots aquells que, sense tenir una vinculació directa, celebrem la repercussió en el teixit econòmic del territori d’aquest gran projecte de ciutat que enguany compleix 30 anys”.

Antonio Garcia, voluntari del Banc d’Aliments de la demarcació de Tarragona, entitat beneficiària de la recollida d’aliments que es realitzarà durant aquest esdeveniment esportiu, ha posat en valor el fet d’afegir un component solidari a aquests tipus d’iniciatives populars “iniciatives com aquesta ens serveixen per a recollir aliments, però també per a donar visibilitat a la tasca del Banc dels Aliments i dels seus voluntaris. Respecte a la recollida d’aliments durant la cursa, agrairíem que els qui vulguin participar portin sobretot aliments amb caducitat alta i especialment, llet i llegums”.

Per a Nancy Babio, coordinadora dels estudis del grau de Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, “actualment vivim una autèntica pandèmia d’obesitat: 1 de cada 2 adults i gairebé 1 de cada 3 nens, tenen excés de pes. Per tant, la Universitat agraeix l’oportunitat de col·laborar amb iniciatives com aquestes que contribueixen al foment dels hàbits saludables. Tots hem de contribuir en accions que tenen un compromís ferm amb la millora de la salut de la població”.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de Canal Reus i les empreses Jurisa i Salut i Treball, empreses vinculades a l’ecosistema de REDESSA i que tenen la seva seu al centre d’empreses REDESSA Tecno.

Totes les persones que vulguin participar en aquesta activitat lúdic-esportiva poden inscriure’s gratuïtament fent clic aquí.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.