‘Camins d’FP’, la fira de la formació professional

S’ha presentat la fira de formació professional Camins d’FP que enguany acollirà la ciutat de Tarragona i que tindrà lloc al Palau Firal i de Congressos els pròxims dies 26 i 27 d’abril. Aquesta fira està organitzada conjuntament entre els ajuntaments de Tarragona, Reus, Valls, Cambrils, Vandellòs i l’Hospitalet de l’In fant; els consells comarcals del Priorat i de la Conca de Barberà; la Diputació de Tarragona; el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). En l’acte d’avui ha participat el regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Carles Prats, en representació de la regidoria i de Mas Carandell; el conseller d’Educació i Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño; la directora territorial del Departament d’Empresa i Treball, Sofia Moya i el director adjunt del Departament d’Educació, Serveis Territorials a Tarragona, Diego Cañavate, entre altres representants institucionals. 

La fira concentrarà en un únic espai l’àmplia oferta formativa que existeix al territori, amb la participació de més d’una trentena de centres de formació professional i ocupacional de les comarques tarragonines.

Durant la mostra, els nois i noies estudiants del territori tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà l’oferta formativa de cada institut en un moment en què han de triar estudis i sortides professionals. L’esdeveniment s’adreça, principalment, a l’alumnat dels darrers cursos de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), però també a professionals de l’àmbit educatiu i a persones interessades a millorar la seva ocupabilitat a través de l’actualització professional.

La principal novetat d’enguany és que, a banda dels centres formatius, Camins d’FP comptarà amb sis estands expositors de diferents sectors econòmics del territori: de la construcció, del metall, el sector químic, serveis industrials, hoteleria i turisme i instal·lacions energètiques. Aquests estands estaran gestionats per els següents agents sectorials: AEQT, APEMTA, AEST, Fundació Laboral de la Construcció, Foconta, Gremi d’empreses instal·ladores de Tarragona, Ematsa, Comaigua, AEH i FEHT.

L’entrada és lliure i gratuïta: només han de fer inscripció prèvia les entitats, els centres de formació, els instituts i els agents educatius amb grups acompanyants i es poden apuntar en aquest enllaç.


Activitats educatives i lúdiques


Aquesta és la quarta vegada que se celebra aquest esdeveniment. La fira oferirà un espai d’orientació acadèmica i professional adreçat a les persones que tinguin interès a desenvolupar itineraris curriculars vinculats a l’FP i diverses activitats lúdiques, esportives i educatives que es duran a terme tant dins com fora del recinte firal. Entre les activitats orientatives, destaca la jornada tècnica “Actualitat i perspectives de la Formació Professional a Catalunya”, que tindrà lloc el 26 d’abril de 12 a 13.30 h.

Dins del recinte hi haurà demostracions de tall de pernil, de realitat virtual, tallers de cuina, de pròtesis dentals entre d’altres i a l’espai exterior estan programades activitats demostratives de tècniques de sold adura, activitats amb cavalls, activitats esportives diverses, activitats amb vehicle d’emergències, activitats forestals i de jardineria.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.