Camins entre Alforja i Arbolí, per Ester Borràs Giol

Camins entre Alforja i Arbolí

Sortim d’Alforja pel camí de la urbanització de la Carrerada, més endavant un sender
de pujada sobre terreny de sauló i gres, des d’on podrem admirar tota la cinglera roja i blanca d’aquesta banda de les Muntanyes de Prades. Ens desviarem cap a la
Cova del Baleta (en realitat una petita balma), on hi ha un bust d’aquest pastor que, entre altres coses, sembla que tenia molta traça a encertar el temps que faria. Hi ha bones vistes i el lloc és força agradable. Seguim pujant cap a la Mola de l’Escolà, sense arribar a fer el cim, i ens dirigim cap al Mas del Rei, on podem arribar per la pista o aprofitar que sota la línia d’electricitat està net per caminar-hi i de pas veure l’era i les runes del Mas de l’Escolà.
Arribem al Mas del Rei, enrunat, i al Mas de Dalt, un edifici molt més nou, i continuem pel sender que puja a Castillejos, amb aparença d’haver estat un camí antic. Passem vora l’antic camp d’entrenament i anem a buscar la carretera seguint unes marques blaves i grogues.

Després de travessar-la, agafem un caminet que, resseguint el riuet d’Arbolí (normalment sense aigua), ens portarà, de baixada, fins a Arbolí. Si no ens cal arribar
al poble, podem pujar directament pel sender (marcat amb un parell de fites) que s’enfila bosc endins cap al senzill grau de l’Escalet. Ja dalt, seguim les indicacions cap al coll de Ventibriga. En un dia nítid, les vistes des d’aquesta serreta cap a l’oest són precioses.
Anem seguint les fites, més o menys planejant, fins que ens encarem cap al sud i comencem a baixar esglaonadament per la roca.

Arribem al Coll de Ventibriga (no senyalitzat) i seguim un sender que, fent una mica de volta i després de passar una zona d’argila i guix on queda desdibuixat pel pas de les motos, enllaça amb el camí del Portell de l’Embut (marcat com a PR). A la carretera que va del coll d’Alforja a Castillejos, un pal indicador dels Camins del Baix Camp (Muntanyes de la Costa Daurada) ens acabarà d’orientar. Seguim en direcció a Alforja, a on arribarem passant pel Portell de l’Embut i un camí maquíssim, amb trams d’empedrat preciosos, només espatllat momentàniament i per les vistes aèries de la pedrera del Coll d’Alforja.

 

GEPEC

Consulteu l’agenda a:
www.gepec.cat
Més informació:
977 331 142 o secretaria@gepec.cat

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.