Canvis en la programació de les activitats culturals i lúdiques previstes a la ciutat

Canvis en la programació de les activitats culturals i lúdiques previstes a la ciutat

Atès el tancament dels espais culturals anunciat pel govern de la Generalitat i tenint en compte les noves mesures anunciades amb motiu de la pandèmia de la COVID19, la ciutat de Reus i els diferents equipaments han fet modificacions en les seves programacions

En primer lloc, el festival Memorimage, que s’havia de celebrar al Teatre Bartrina del 4 al 7 de novembre, canvia el seu format presencial i es transforma en un festival online del 24 al 29 de novembre per poder continuar gaudint de la programació des de casa.

La secció MemoriJove destinada a públic adolescent, que ja havia adoptat un format virtual en aquesta edició, també es posposa i se celebrarà coincidint en dates amb el festival. Comptaran també amb col·loquis en els quals els alumnes podran fer preguntes als equips de les pel·lícules o a experts sobre la temàtica.

L’organització del festival està treballant per oferir més informació properament.

Teatres Bartrina i Fortuny

Els Teatres Bartrina i Fortuny, com la resta de teatres de Reus, han hagut de tancar les seves portes tal com marca la nova normativa. A banda del Memorimage, en el cas del Teatre Bartrina, s’ha vist afectat el concert de Ferran Palau, previst pel 8 de novembre i en el marc del cicle Accents, que s’ajorna fins a propera data pendent encara de programar. 

Pel que fa al Teatre Fortuny, l’espectacle “La Gavina de Txèkhov”, del Cicle Grans Mestres, anunciada per al dia 3 de novembre s’ha reprogramat al dimarts 1 de desembre, a les 20:30 h. L’òpera “La flauta màgica”, de Mozart, anunciada pel 10 de novembre, s’ha reprogramat pel dimarts 17 de novembre, a les 19:30 h. En el marc del Festival Accents, i també al Teatre Fortuny, el dia 7 de novembre estava programat un concert de Rocío Márquez que també s’ha d’ajornar. La nova data s’anunciarà properament. 

Museus i biblioteques

Les noves mesures decretades per la Generalitat per aturar l’increment de casos de la COVID19 a Catalunya afecten també als museus i a les biblioteques. Pel que fa als Museus de Reus, el Museu d’Art i Història, el Centre de la Imatge Mas Iglesias, i el Museu Salvador Vilaseca continuen oberts en el seu horari habitual i amb un 33% de la seva capacitat. 

Queden ajornades la visita guiada prevista per aquest dissabte 31 d’octubre “Verges, Santes i altres Dones del Museu” i també la conferència prevista per al dia 4 de novembre i titulada “Salvador Vilaseca i la prehistòria del Priorat”. 

Pel que fa a les Biblioteques Municipals, tal com marca la normativa queden obertes només per al servei de préstec i devolució.

Cinema de terror i Casal de Joves de La Palma

Les cancel·lacions de les activitats culturals han afectat també a la Nit de Cinema de Terror que, organitzat pel Casal de Joves de la Palma, s’havia de fer aquest divendres al vespre al Teatre de l’Orfeó Reusenc, i també el concurs de disfresses de terror que s’havia organitzat com a activitat paral·lela. 

Pel que fa a les activitats programades pel Casal de Joves, s’anul·len el taller Aula Kreativa de costura, el taller de Defensa personal, i el taller Cosmètica, remeis i productes naturals. Pel que fa al taller Cuines del món, es transforma a format en línia i es farà a través de la plataforma Zoom, els dijous del 5 de novembre al 17 de desembre. Aquest és un taller gratuït, obert a joves a partir de 14 anys. D’altra banda, el dia 5 de novembre es farà, també en format online, la conferència de Jaume Funes, #tincunadolescentacasa. Serà a les 19:00 i està coorganitzat amb Mas Pintat. I finalment, es manté en format també en línia l’activitat “Nadal! Vull treballar”, per a joves a partir de 16 anys, i es farà el dia 12 de novembre. 

Reus Promoció i Gaudí Centre

L’Agència Reus Promoció cancel·la la visita prevista per aquest dissabte “Reus 1900”, que sortia des de l’Estació Enològica a les 11:30 h i no es reprendrà fins que s’aixequin les mesures extraordinàries actuals. També es cancel·la la visita guiada “El Reus Modernista de Gaudí”, que forma part de les activitats Reus Més que mai, i també en el marc d’aquesta oferta, es cancel·la la visita “Botigues amb història”, prevista el dia 6 de novembre a la tarda. Pel que fa a la pròxima visita familiar prevista, que estava programada pel 8 de novembre, també qu eda cancel·lada.

Pel que fa a l’espai del Gaudí Centre es mantenen els horaris, de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 19:00 h de dilluns a dissabtes, i els diumenges i festius, de 10:00 h a 14:00 h. L’aforament està limitat al 33%.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.