Carbasses gegants al Mercat Central

Carbasses gegants al Mercat Central

L’exposició de carbasses gegants del Mercat Central col·labora amb la recerca mèdica per la salut mental

L’exposició de carbasses gegants cultivades a Mas Gasset i exposades al costat de la parada Cal Pere que des de fa anys es fa al Mercat Central, enguany recull diners per a la investigació de les malalties mentals a través de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili de l’Institut Pere Mata. Una acci&oa cute; solidària que s’inclou dins de la programació d’activitats de la segona edició del Mes de la Salut Mental, organitzat per les regidories de Benestar Social i de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus.

La més petita de les carbasses gegants pesa 170 quilograms i la més gran arriba als 400 quilos. A més, estan il·lustrades amb motius i racons de la ciutat de Reus per l’Ana Maria Rubio Gasió. 

Durant el mes d’octubre, tothom pot visitar el Mercat Central de Reus i fer-se una fotografies amb les carbasses gegants, compartir-ho a les xarxes socials amb l’etiqueta #carbassesmercat i al mateix temps col·laborar amb la recerca mèdica per la salut mental. 

Al voltant d’una de quatre persones adultes pateixen algun tipus de malaltia mental, aquest percentatge és idèntic en els menors d’edat (25%). És per això que la recerca per la millora de la salut mental de la població és imprescindible. Des de fa més de cent anys, Reus compta amb el Pere Mata, una institució que és un referent nacional i internacional en l’atenció integral a les persones amb problemes de salut en els àmbits de Salut Mental i Sociosanitari i capdavantera en la recerca i la docència en aquests camps.

Col·laboració amb la recerca mèdica per la salut mental

Per poder col·laborar amb la recerca mèdica per la salut mental, hi ha unes guardioles a l’estand on estan exposades les carbasses, a través del codi QR imprès en els cartells informatius o mitjançant l’enllaç següent: https://serveis.iispv.cat/donacions/formulariIISPV.jsp?empresa=IISPV&idioma=ca&projecte=PV20054S

Recerca biomèdica i sanitària

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili lidera la recerca biomèdica i sanitària d’excel·lència del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que contribueix a la millora de la qualitat de vida de la societat.

L’Institut, creat l’any 2005, està integrat per l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’Institut Pere Mata i la Universitat Rovira i Virgili.

Des de l’inici, aquest institut compta amb la col·laboració de persones, institucions i del teixit empresarial del territori.

En l’actualitat, més de tres-cents investigadors/es que fan recerca biomèdica i sanitària treballen en dinou grups de recerca d’aquesta entitat sense ànim de lucre. Per col·laborar-hi: http://www.iispv.cat/donacions/maneres_de_collaborar.html

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.