Carril per a vianants i ciclistes fins a Blancafort i Aigüesverds

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer; el conseller de Territori, Juli Fernàndez; i la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, han presentat el projecte de una via per a ciclistes i vianants en paral·lel a la carretera TV-3141, des de la T-11 a Reus fins a Cambrils. En concret, començaran els treballs corresponents als dos primers trams d&rsqu o;aquest itinerari, des de la T-11 fins a les urbanitzacions de Blancafort i d’Aigüesverds, a Reus, i aquesta primavera es licitaran els del tercer tram, fins a Cambrils. Tota l’actuació comporta una inversió de 6 milions d’euros. En total, l’itinerari tindrà 6,7 quilòmetres de longitud.

Primer tram, fins a Blancafort
El primer tram de discorre entre l’enllaç de la T-11 i la urbanització de Blancafort. L’obra té un pressupost d’1,1 milions d’euros i un termini de cinc mesos i s’executarà mitjançant un conveni de col·laboració pel qual el Departament de Territori aporta el 59% i l’Ajuntament, el 41%. El contracte d’obres ja està adjudicat i els treballs començaran durant el mes de març

Aquest primer tram tindrà uns 500 metres de longitud. A més de la construcció de la via, l’obra inclourà la millora del drenatge de la carretera al costat nord de la TV-3141. Un cop construït el nou vial, l’Ajuntament n’assumirà la titularitat.

Segon tram, fins a Aigüesverds
L’altre tram que es construirà dona continuïtat a l’anterior fins a la urbanització d’Aigüesverds, amb una longitud d’1,8 quilòmetres. Les obres tenen un pressupost d’1,9 milions d’euros i un termini de 10 mesos. En aquest cas, els treballs van a càrrec de la Generalitat

El contracte d’obres d’aquest segon tram també està adjudicat, i els treballs començaran, igualment, durant el mes de març.

Tercer tram, fins a Cambrils
Finalment, el Departament de Territori ha impulsat les obres per a completar l’itinerari des de la urbanització d’Aigüesverds de Reus fins a Cambrils, amb un tram de 4,4 quilòmetres. L’obra compta amb una inversió prevista de 3 milions d’euros. En aquest cas, el projecte està en fase de redacció; i la previsió del departament és executar les obres el 2024.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.