Casal ‘Conviu l’estiu’

«Conviu l’estiu» és un programa organitzat per l’àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials per oferir activitats d’estiu a infants amb risc de vulnerabilitat social. Aquest estiu, del 3 de juliol a l’11 d’agost, de dilluns a divendres de 9 a 13 h, s’ofereixen 150 places setmanals durant el juliol i 70 durant l’agost adreçades als infants de Reus d’edats entre els 3 i els 12 anys. D ‘aquesta manera, es torna a recuperar el nombre de places que hi havia abans de la pandèmia.

Les diverses propostes lúdiques que es realitzen són, entre altres, activitats aquàtiques a les piscines del Club Natació Reus Ploms i del Reus Deportiu, excursions i sortides, així com espais per poder treballar i elaborar les emocions.

Per accedir a aquestes activitats socioeducatives que es fan durant l’estiu a l’Escola Mowgli, l’Escola Rosa Sensat i el Centre Cívic Migjorn tenen prioritat els infants amb famílies en situació de vulnerabilitat social i infants vinculats a activitats del barri.

Aquest programa s’organitza a diversos punts de la ciutat, per tal d’estendre per tot el municipi l’oferta socioeducativa.

A més d’aquest programa, l’àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials també facilita l’accés a 104 infants als casals organitzats per entitats així com als municipals, organitzats per la Regidoria d’Educació i Ciutadania. L’objectiu és garantir un lleure inclusiu i integrador que permeti incrementar i diversificar les oportunitats educatives més enllà de l’escola.

Casals adaptats subvencionats per l’àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials
Enguany, per tercer any consecutiu, la inscripció als casals d’estiu adaptats que es fan a Reus durant el mes de juliol costa 15 euros a la setmana per infant o adolescent a les famílies que viuen a la ciutat. Aquest cost rebaixat torna a ser possible gràcies a una subvenció de l’àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials a les entitats que els organitzen. L’objectiu és pal·liar els efectes econòmics de la inflació. Totes les places oferides pels dos casals del 3 al 28 de juliol han estat cobertes. Així el casal esportiu «A l’estiu Supera’t» s’han ofert 80 places subvencionades i al casal ASPI Reus d’Aspercamp, 119. En total, s’han ofert 199 places subvencionades.& nbsp;La inscripció ha estat setmanal i es va tancar abans de començar l’activitat amb totes les places cobertes. A tots dos casals participen infants i adolescents que viuen a altres ciutats.

Els dos casals contribueixen a millorar les capacitats i habilitats socials, comunicatives i de joc, d’acord amb el ritme i les necessitats dels infants i adolescents que participen. D’aquesta manera, a més d’entretenir, treballen la millora de l’autoconcepte i l’autoestima, els hàbits d’autonomia i de coneixement del cos, les relacions entre els i les participants amb els monitors i monitores, l’enfortiment dels vincles d’amistat, etc. Cada casal compta amb un equip de psicòlegs i altres professionals especialitzats en l’atenció als infants i adolescents que acullen. A més, algunes activitats es divideixen en grups reduïts per tal de poder oferir una atenció més personalitzada.

«A l’estiu Supera’t»
Les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms acullen la cinquena edició del casal «A l’estiu Supera’t», organitzat per l’Associació Supera’t i el Club Natació Reus Ploms, adreçat a infants i joves, de 5 a 16 anys, amb Trastorn de l’Espectre Autista i altres trastorns del neurodesenvolupament. De dilluns a divendres, de 9 a 13 h, en aquest casal esportiu es practiquen moltes i diverses activitats com, entre altres, atletisme, bàdminton, bàsquet, futbol, handbol, iniciació a l’hoquei, jocs de cooperació, jocs de taula, jocs populars, sessions de teràpia amb gossos d’assistència, tallers, tenis, voleibol, waterpolo, etc. De manera especial, aquest casal també treballarà en el projecte del drac inclusiu, un eleme nt que formarà part del bestiari festiu de la ciutat i que sortirà per primer cop durant la Festa Major de Misericòrdia amb l’objectiu de potenciar l’accessibilitat per portar elements del seguici de les persones amb condició autista.

Casal ASPI Reus d’Aspercamp
De dilluns a divendres, de 9 a 13 h, té lloc el Casal ASPI Reus, organitzat per l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp), adreçat a infants i joves, de 6 a 21 anys amb síndrome d’Asperger – TEA 1-2. Aquest estiu, les activitats se centren en les diferents fases de la història. L’objectiu principal és treballar habilitats socials, l’autonomia i la descoberta de l’entorn mitjançant diverses activitats relacionades amb aquesta temàtica. El grup infantil, de 6 a 11 anys, entre altres moltes activitats fan, olimpíades gregues, cuina de l’antiguitat, piscina, jocs tradicionals, excursions, sortides culturals, etc. I el grup juvenil, de 12 a 21 anys, fan hípica, tallers culturals, ball i esport, piscina, descoberta de l’entorn, activitats que p otencien l’autonomia i el coneixement, etc. Els infants fan aquest casal a Escola Isabel Besora i els adolescents al Centre Cívic Llevant. Tots dos centres compten amb la presència de psicòlegs especialitzats de l’entitat dirigint i orientant l’activitat lúdic-terapèutica en un entorn natural.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.