El Centre Cívic Migjorn acull l’exposició “Vinyetes: història del còmic en català”

Més de 900 persones l’han visitat ja en altres centres cívics

L’exposició “Vinyetes: història del còmic en català” es podrà veure al Centre Cívic Migjorn durant el mes de maig. Ja el mes de març la mostra va començar la seva itinerància pels diferents centres cívics de la ciutat, per iniciativa del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura amb la complicitat de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència i en el marc de les activitats de Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017. Fins ara més de 600 persones l’han visitat al Centre Cívic del Carme i unes 300 al Centre Cívic Mas Abelló. Després de ser acollida al Centre Cívic Migjorn encara es podrà veure al Centre Cívic Ponent, al juny; al Centre Cívic Mestral, a l’octubre, i al Centre Cívic Llevant, al novembre.

La mostra fa un breu recorregut per la història del còmic en la nostra llengua: les revistes satíriques, infantils i juvenils de finals del XIX i primers del XX; els còmics nascuts a la postguerra com Cavall Fort; l’escola francobelga (Tintín, Astèrix,…) que tant ha influït el còmic català; els superherois de l’escola nord-americana, i per descomptat el manga. L’objectiu final és fer visible la presència del català en aquest àmbit i fomentar el consum cultural en català.

Més endavant, “Vinyetes: història del còmic en català” també es podrà exposar en altres indrets de la ciutat o de l’àrea d’influència del CNL (Baix Camp i Priorat) que ho sol·licitin, com biblioteques, centres de secundària, etc. El CNL posa a la seva disposició la guia”El còmic a l’aula” amb material de suport: informació ampliada dels continguts de l’exposició (el llenguatge del còmic, el còmic a Catalunya, les escoles de còmic…), un glossari i una llista d’idees per introduir o treballar el còmic a l’aula.

Aquesta exposició està produïda pel CNL de Barcelona, que també ha creat un interessant cercador de còmics en català consultable a http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlbarcelona/comics/.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.