Cicle de cinema i medi ambient ‘In-Sostenible’ a Cambrils

L’Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (ACTE) ha organitzat el cicle de cinema i medi ambient In-Sostenible de Cambrils amb el suport de Secomsa. L’objectiu de la iniciativa és crear consciència sobre temes mediambientals com el reciclatge urbà, la contaminació, la pesca i els residus industrials. La programació consisteix en tres sessions de cinema al Centre Cultural i al Cinema Rambla de l’Art amb la participació d’experts, directors i protagonistes.  

El cicle s’iniciarà el proper 31 de gener a les 19 hores amb la projecció de tres curtmetratges al Centre Cultural, en una sessió que comptarà amb la intervenció del coordinador d’Ecologistes en Acció del Camp de Tarragona, Víctor Álvarez. Els curts seleccionats són “Marees Ocultes” (2019) de Mònica Cambra sobre la lluita dels pescadors per recuperar el mar, “Out of Plàstic” (2019) de Line Hadsbjerg sobre la contaminació dels plàstics, i “Molta Merda” (2020) de Marc Barceló produït pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.  

La programació continuarà el 7 de febrer al Centre Cultural amb el documental “Desierto líquido” (2016), que reflexiona al voltant de les conseqüències de la sobrepesca. Les persones assistents tindran l’oportunitat de parlar amb Daniel Carrasco i Alba Azoala, que han dirigit aquest film rodat a Espanya, Mauritània i Senegal.   

Finalment, durant el mes de març, en una data encara per concretar, el Cinema Rambla de l’Art acollirà la pre-estrena del documental “Insostenible” (2023) de Christophe Sion sobre el viatge que fan els residus industrials d’Itàlia a Tarragona. La projecció es complementarà amb una xerrada del director del documental i del periodista Rafa Marrassé.   

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.