Cicle de xerrades sobre el DUPROCIM

El departament d’Emergències i Protecció Civil de l’Ajuntament de Reus inicia el pròxim dijous 31 de març un cicle de xerrades obert al conjunt de la ciutadania per informar sobre la planificació de les emergències (inundacions, nevades, risc químic, etc) i donar consells d’autoprotecció. Les xerrades se celebraran fins al mes de juny ens els diferents centres cívics de la ciutat. 

El cicle s’emmarca en el pla de difusió de la regidoria de Seguretat, Convivència i Civisme, orientat a donar a conèixer a la ciutadania el Document Únic de Protecció Civil Municipal de Reus (DUPROCIM), aprovat per acord de Ple de l’Ajuntament del 18 de juny de 2020 i homologat per la la Comissió Plenària de Protecció Civil de Catalunya el 30 d’octubre del mateix any. Les xerrades se sumen a les sessions de formació i sensibilització sobre la gestió de les emergències que l’Ajuntament ja ha fet amb els agents econòmics i del moviment veïnal de la ciutat.

Les accions de difusió previstes es marquen com a objectiu que la ciutadania de Reus sigui conscient dels riscos especials, naturals o tecnològics als que està exposada i que l’Ajuntament de Reus disposa d’una organització de protecció civil que analitza i avalua els riscos, i que planifica de manera preventiva la gestió d’una possible emergència, tant des de l’òptica operativa institucional com des de l’autoprotecció de la ciutadania.

L’Ajuntament de Reus ha editat una guia amb consells d’autoprotecció sobre què cal fer en cas d’emergència, d’acord a les recomanacions de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. Aquesta guia està penjada en format pdf al web municipal.

El calendari del cicle de xerrades és el següent:

  • 31/03, 17:00h – Centre Cívic Ponent
  • 07/04, 18:00h – Centre Cívic Mas Abelló
  • 18/05, 10:00h – Centre Cívic Migjorn
  • 24/05, 10:00h – Centre Cívic del Carme
  • 01/06, 17:00h – Centre Cívic Mestral
  • 08/06, 10:00h – Centre Cívic Llevant

El DUPROCIM estableix el marc orgànic i funcional per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns, i donar una resposta adequada a les possibles situacions d’emergència a la ciutat. Alhora, el document garanteix la integració de la planificació municipals de les emergències amb el sistema català de protecció civil.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.