Cicle ‘Emocions de butxaca’ a la Biblioteca Central X.A.

Les Biblioteques Municipals, en col·laboració amb la regidoria de Salut i Ciutadania, han programat una nova sessió del cicle Emocions de Butxaca, unes sessions de contacontes que es complementen en clubs de lectura i que tenen una periodicital trimestral. Les narracions van a càrrec de l’actriu Maria Bravo i l’activitat programada és la se güent:

-31 de maig a les 17:30 h, Les arrugues de l’avia, sobre salut en dones i nenes

            -Club de lectura familiar el 2 de juny a les 17:30 h

            -Club de lectura de pares i mares el 8 de juny a les 17:30 h

-27 de setembre a les 17:30h, T’estimaré sempre, sobre la gestió del dol

            -Club de lectura familiar el 28 de setembre a les 17:30 h

            -Club de lectura de pares i mares el 13 d’octubre a les 17:30 h

-29 de novembre a les 17:30h Un pastís per a enemics, sobre trastorns alimentaris

            -Club de lectura familiar l’1 de desembre a les 17:30 h

            -Club de lectura de pares i mares el 14 de desembre a les 17:30 h

El projecte Emocions de Butxaca té l’objectiu de treballar les emocions amb els infants a través d’un cicle de contacontes, on la literatura infantil esdevé una eina d’expressió dels estats emocionals dels seus personatges i serveixen a la canalla per observar com gestionen aquestes emocions. Se cerca l’exemple del conte i l’expressió artística com un espai d’autorepresentació i autoconeixement. Les sessions es divideixen en una petita introducció didàctica on s’explica als infants l’emoció de la qual tractarà el conte i la segona part que és la part artística on es narra el conte.

Aquesta col·laboració va començar l’any passat amb la celebració de 4 sessions on els nens/es van explorar a través de la narració oral emocions com l’alegria i la felicitat, la tristesa i la soledat, la por i l’angoixa i per últim, el desig i l’esperança. Cadascuna d’aquestes sessions les dinamitzava l’actriu Maria Bravo, que proposava una experiència artística diferent depenent els contes seleccionats i l’emoció a representar.

Gràcies a l’èxit del cicle de l’any passat, enguany, consegüentment, es repeteix la col·laboració amb 4 noves sessions que continuaran tractant les emocions com la ràbia i el dol, però amb una mirada més amplia, ja que també es tractaran temes de salut com la salut en dones i nenes i els trastorns de l’alimentació. A més a més, el projecte s’enriqueix amb una oferta més àmplia i diversa ja que les famílies assistents trobaran a les sessions de contacontes una selecció de títols relacionats amb l’emoció de la narració oral d’aquella sessió i que podran prendre cap a casa. Amb aquests llibres les famílies tindran la possibilitat de participar en dos clubs de lectura, un familiar i un altre només d’adults, en els que els llibres agafats en pr&eacute ;stec serviran com a catalitzadors de la conversa sobre com gestionar les emocions amb infants. Altrament, aquests, clubs de lectura seran dinamitzats per l’Espai de suport a les famílies Mas Pintat. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.