Cicle sobre pau, espiritualitat i compromís social

El Grup de Diàleg Interreligiós i Interconviccional de Reus (GDI-Reus), en col·laboració amb Biblioteques Municipals de Reus i Reus Cultura i amb el suport de la Diputació de Tarragona, ha organitzat un cicle sobre espiritualitat, pa u i compromís social a la Biblioteca Xavier Amorós. 

El programa és el següent:

  • 16 de maig, 19:00 h: “La consciència de l’activista”, conferència de Gabriela Serra, mestra, activista i diputada al Parlament de Catalunya (2015-2017). Recentment, ha realitzat una vaga de fam per denunciar el comerç d’armes amb Israel.
  • 23 de maig, 18:30 h: “Treballar per la pau i la justícia enmig del conflicte”, amb Renato Lings, llicenciat en traducció i interpretació i doctor en teologia, vingut des de Madrid, Anthony Khair, online des de Betlem, i amb la participació de membres de l’ONG AFSC des de Gaza.
  • 30 de maig, 18:30 h: L”’acompanyament a persones sense llar”, amb Teresa Masdéu, directora de Casa Misericòrdia, i Laia Besora, directora del Centre Social El Roser.

El GDI-Reus, fundat el 2019 sota el paraigües d’AUDIR, l’Associació UNESCO per Diàleg Interreligiós, aplega a persones amb diferents creences i conviccions (des de catòlics i protestants, fins a musulmans o creients en fe bahà’i, passant per persones que reconeixen tenir una espiritualitat no religiosa i conviccions humanistes) amb la finalitat de donar visibilitat al pluralisme religiós i conviccional i a la diversitat de creences religioses i conviccions no religioses presents a la ciutat de Reus.

L’objectiu del GDI-Reus és fomentar el coneixement mutu i establir espais de diàleg i cooperació des de la perspectiva de la cultura del diàleg i la pau: “Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió”, diu l’Article 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans, dret que és defensat, de manera activa, pel GDI-Reus.

Les Biblioteques Muinicipals de Reus integren aquest cicle dins el programa de maig que titulen «On-OFF» amb la idea de proposar tot d’activitats que d’alguna manera tanquen el cicle del curs i de l’altra pràcticament obren les de l’estiu, amb una mirada als espais lliures i el bon temps. També proposen un espai de diàleg i reflexió que enguany es dedica a les jornades organitzades per AUDIR, amb qui ja es fa el club de lectura d’espiritualitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.