El cicle Tarragonajazz acull els concerts del saxofonista nord-americà Rick Margitza i la banda Sumrrá

-El dissabte 25 de novembre actua Sumrrá, una banda que gaudeix duna gran projecció internacional i que duu a terme gires arreu del món. De fet, el concert de Tarragona és el primer que el grup efectua al conjunt de Catalunya.

 -Daltra banda, lactuació prevista de cara al dissabte 2, portarà a la COT al qui va ser el darrer saxofonista de l’última banda de Miles Davis. Rick Marguitza visitarà Tarragona dins del programa de la seva gira europea.

 -Les dues pròximes actuacions del cicle Tarragonajazz -que es va iniciar el  28 doctubre amb el concert de Triangle- demostren el caràcter internacional duna proposta que es mantindrà en actiu fins al pròxim mes de març, amb una proposta mensual.

 La nova proposta de programació estable de jazz segueix endavant amb una programació destinada a consolidar Tarragona com a escenari de concerts. Fins al pròxim mes de març, la Cooperativa Obrera Tarraconense (COT) acull les actuacions d’exponents internacionals d’aquest estil musical, entre els quals s’hi inclouen les propostes  a Tarragona de l’octubre al març de 2018, amb actuacions mensuals que inclouen exponents d’aquest estil musical del segle XXI, com els Sumrrá (25 de novembre) o Rick Margitza (2 de novembre), que aporten el caràcter més internacional de la proposta.

Els pròxims concerts del cicle

El cicle Tarragonajazz acull els concerts del saxofonista nord-americà Rick Margitza i la banda Sumrrá

Sumrrá: V Journeys
Dissabte 25 de novembre de 2017 / 20:30 hores / Teatre Magatzem / Preu: 12 euros

Cinc discos al mercat i disset anys a la carretera, aquesta és la carta de presentació de Sumrrá. Aquesta banda és un dels nous referents del jazz contemporani que condueix fins al límit l’exploració i la composició del format de trio de jazz.
Des de l’any 2000, Sumrrá ha participat en nombrosos festivals nacionals i internacionals amb composicions pròpies, un directe impactant i innovador recollint l’aval de la crítica especialitzada.
El disc que ens presenten titulat V Journeys, publicat per la discogràfica novaiorquesa Clermont Music, està inspirat en algunes de les ciutats que han pogut gaudir del directe de Sumrrá com París, Braga, Johannesburg, La Paz, Sofía, o altres.

Rick Margitza Quartet
Dissabte 2 de desembre de 2017 / 20:30 hores / Teatre Magatzem / Preu: 18 eurosEl cicle Tarragonajazz acull els concerts del saxofonista nord-americà Rick Margitza i la banda Sumrrá
El saxofonista nord-americà Rick Margitza és sens dubte un dels grans representants del jazz modern de les últimes dècades.
El seu talent li ha valgut, a més de per a desenvolupar una important carrera en solitari, per què els grans noms de la història d’aquest gènere el cridessin perquè els acompanyés. Ha tocat i gravat amb llegendes del jazz com Miles Davis, Chick Corea, McCoy Tyner o Martial Solal, i també ha prestat els seus serveis en formacions punteres com Steps Ahead.
Margitza arriba a Espanya acompanyat per tres músics que conformen una de les seccions rítmiques més importants d’Europa, amb el contrabaixista Sylvain Romà, el pianista francès Pierre de Bethmann i el bateria italià Andrea Michelutti.

Sobre el cicle Tarragonajazz

El jazz sempre ha estat un estil musical identitari de la nostra ciutat com ho demostra el fet de tenir un Festival Internacional de Dixieland que ja compta amb 23 edicions celebrades i amb un creixement continu de públic en les darreres edicions. És per aquest motiu que pensem que els aficionats d’aquesta apassionant forma d’expressió artística mereixen poder gaudir d’una continuïtat durant tot l’any de l’oferta de concerts de jazz.

Així doncs, Tarragonajazz és una extensió en el calendari de jazz en viu i també una extensió en el ventall dels diferents estils del jazz. Mentre el Festival Dixieland té cura principalment dels repertoris i sonoritats properes al jazz tradicional, aquest nou cicle ens presenta una excepcional mostra del jazz més contemporani i actual.

Els grups que actuen dins del cicle han estat triats com a clars exponents de les estètiques i tendències del jazz que es fan al segle XXI i la programació estable del festival se celebrarà fins al mes de març de 2018.

Altres propostes del cicle

Olga Pes: Transit
Dissabte 27 de gener de 2018 / 20:30 hores / Teatre Magatzem / Preu: 10 euros
La cantant i compositora presenta el seu nou projecte Transit, on la cançó d’autor de missatge conscient del seu darrer treball Buenestado i la necessitat de tornar a experimentar amb les sonoritats del jazz nòrdic l’han portat a aquest nou espai sonor. Un repertori cantat en diverses llengües que planteja com són alguns dels indrets platònics que visitem durant la nostra vida.
Transit se centra en composicions originals de l’artista amb revisions dels seus anteriors treballs The Spring’s Jealousy i Buenestado, recollint també estàndards del jazz nòrdic i americà.

Underpool 5
Dissabte 24 de febrer de 2018 / 20:30 hores / Teatre Magatzem / Preu: 10 euros
UnderPool 5 és la cinquena entrega de la sèrie numerada del segell barceloní Underpool, que treballa per donar a conèixer el jazz contemporani i la música improvisada.
A aquestes produccions es convoca directament a l’estudi un grup de músics, cadascun aporta originals compostos expressament per l’ocasió, que un cop enregistrats formen part del disc editat per Underpool.
L’Underpool 5 hi han participat el pianista Roger Mas, el saxofonista Gorka Benítez, el contrabaixista Martín Leiton i el bateria Ramon Prats, tots ells músics de llarga trajectòria que han aportat tot el seu talent i experiència en aquest nou projecte del segell barceloní.

Raynald Colom: Steel
Dissabte 10 de març de 2018  / 20:30 hores / Teatre Magatzem / Preu: 10 euros
El multi premiat trompetista, compositor i productor francès Raynald Colom presenta el seu nou projecte: Steel.
Un canvi radical en el so de Colom, conegut pels seus àlbums com Evocació (millor disc de Jazz espanyol 2010 per Cuadernos de Jazz) o Rise (disc revelació a Jazz Magazine ). La incorporació del guitarrista David Soler aporta un so més agressiu i contemporani barrejant els sons del flamenc, el rock i la black american music.
El grup es va estrenar en el Festival Jazz in Marciac amb una gran acollida per part del públic i premsa.

Per a més informació
LINK PRINCIPAL INFO ONLINE:
http://www.cotarraconense.cat/tarragonajazz/

FACEBOOK:
https://www.facebook.com/tarragonajazz/

CONTACTE:
infotgnjazz@gmail.com

Venda d’entrades
www.tarracoticket.cat
Discos Shiva (Tarragona)
H Records (Reus)
Taquilles Teatre Tarragona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.