Cinc activitats formatives dirigides a les entitats per aquesta tardor

La regidoria de Relacions Cíviques ha programat cinc sessions formatives en línia i una formació presencial dirigida a les entitats de la ciutat per aquesta tardor. Aquest servei s’emmarca dins la línia estratègica de suport al teixit associatiu de la regidoria amb l’objectiu de dotar a les associacions de la ciutat de les eines bàsiques per millorar el seu dia a dia.

La regidoria de Relacions Cíviques programa al llarg de l’any diverses formacions d’interès per a les entitats de la ciutat en els àmbits de la comunicació, difusió, noves eines de gestió, enfortiment i dinamització interna, entre d’altres. “Una formació de caire estratègic, proactiva i orientada a la innovació i a la digitalització, amb eines necessàries per fer front al dia a dia de les associacions i entitats i mirar cap al futur perquè prenguin la iniciativa i siguin referents pels ciutadans i ciutadanes”, segons ha explicat la regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles.

Les activitats són les següents:

1.- Funcionament de la Carpeta Ciutadana per a les entitats

Dimecres, 20 d’octubre de 19 a 20.30 h.

En línia

La nova Carpeta Ciutadana és un procés de gestió clau de les entitats.  L’entitat hi podrà consultar la tramitació de les subvencions, expedients, estat de les queixes, sol·licituds, comunicacions, pagaments, fer qualsevol tràmit telemàtic així com una visualització ràpida i gràfica de l’estat de les gestions més importants. Veurem exemples pràctics.

2.- Com fer materials de comunicació que enamorin amb Canva

Dijous, 4 de novembre de 19 a 20.30 h.

En línia

Has de fer un cartell i no saps com? Un tríptic de l’entitat? Difondre les activitats? Fins i tot, la memòria de l’any per presentar als socis? Fer materials de comunicació pot ajudar a explicar millor l’entitat i arribar a més persones! Cerca el logotip de l’associació, obre l’ordinador i descobreix com elaborar materials de comunicació de forma senzilla, gratuïta, atractiva i divertida.

3.- La protecció de dades en el funcionament de les associacions

Dimecres, 17 de novembre de 19 a 20.30h

En línia

Amb l’arribada del Reglament general de protecció de dades s’evidencia un canvi de paradigma i les entitats han d’adaptar el seu funcionament i organització a les noves obligacions en aquesta matèria.

En aquest curs s’informarà d’una manera pràctica de les novetats sobre protecció de dades i les claus per tractar correctament les dades personals.

4.- Eines digitals. Com fer més fàcil el dia a dia de les entitats

Dijous, 2 de desembre de 19 a 21 h

En línia

Una manera senzilla de fer un formulari per a les inscripcions a les activitats? Un espai on desar tots els documents i treballar amb la Junta Directiva de forma compartida? Internet està ple de recursos gratuïts que ens poden ajudar a fer més fàcil el dia a dia. Des de buscar imatges fins a desar documents, fer formularis o editar vídeos curts. Una mirada general a com les eines digitals poden facilitar el dia a dia de les entitats.

5.- Consultes als experts. PMF sobre fiscalitat

Dijous, 16 de desembre de 19 a 21 h

Presencial, a la sala d’actes de l’antic hospital.

Els temes legals que afecten a les entitats poden ser complexos i desconeguts. Podem vendre productes? Podem posar una barra de bar? Qui ha de fer l’Impost sobre societats? Ho estem fent bé? Què passa si tenim una inspecció d’Hisenda? A partir de les preguntes més freqüents de les entitats es plantejarà la sessió de forma dinàmica i participativa, per tal que, qui vulgui, pugui exposar els seus dubtes i obtenir les respostes dels experts.

Aquestes sessions formatives virtuals o presencials compten amb un acompanyament expert i personalitzat per a cada entitat que ho desitgi una vegada finalitzada la sessió.

Cada sessió comptarà amb  un material  teòric i pràctic que anirà nodrint l’apartat de formació de la renovada web d’entitats entitatsreus.cat per tal de poder comptar amb un banc de recursos al servei del teixit associatiu.

Les formacions són gratuïtes i només cal fer inscripció prèvia per correu electrònic a relacionsciviques@reus.cat o per telèfon al 977010029.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.