Cloenda del cicle ‘El Círcol, 170 anys de la vida ciutadana’

En el decurs d’ aquest any en que hem celebrat els 170 anys de la nostra entitat hem intentat, especialment, explicar la història d’El Círcol transcendent aquestes centenàries parets més  enllà de la nostra pròpia entitat. La cloenda del cicle “El Círcol: 170 anys de la vida ciutadana. Orígens i present” ha estat la darrera conferència: “La veu dels Presidents”.

Convençuts com estem, que la història dels nostres fundadors, aquella burgesia liberal que inspirada  en Europa engrandeix i modernitza Reus, explica també la història de la nostra ciutat que començà amb l’empenta del Reus, París, Londres avui renovada en el terreny de les noves tecnologies que la porten a ser, en aquest sentit, novament segona ciutat de Catalunya.

Recordem que ells van ser no només fundadors d’aquesta societat a l’anglesa, sinó constructors del Teatre Fortuny,  urbanitzadors de la Plaça Prim, van crear el Pere Mata, impulsors de grans infraestructures ferroviàries i hidràuliques com el Pantà de Riudecanyes i poderoses companyies com El Gas Reusense o el Banc de Reus entre moltes d’altres.

Gràcies a totes aquelles persones, vosaltres i moltíssims més, que  ens heu anat acompanyat durant tot aquest any. I especialment, a tots el presidents que ho han fet possible i que estan representats en aquesta taula pels que han liderat els 46 darrers anys d’El Círcol.

Pepe Grau 1977-1990 , Anton Pellicer 1990-2000, Ricard Font de Rubinat 2000-2008, Francesc Gras 2008-2016 , Pepe Jofré 201-2020 i l’actual Patrícia Terradellas.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.