El còmic Negatio Blues es presenta a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona

El còmic Negatio Blues

La publicació s’emmarca en el projecte pedagògic El rei del vent per donar a conèixer els instruments musicals a la canalla i al públic jove

L’Escola d’Art i Disseny ha presentat el còmic Negatio Blues, amb il·lustracions de l’exalumne del centre, Carles Pérez. La publicació s’emmarca en el projecte pedagògic El rei del vent impulsat pel Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona i l’EADT, destinat a donar a conèixer a la canalla i al públic jove aquesta família d’instruments, a través de diferents recursos didàctics. Durant l’acte de presentació que ha tingut lloc aquest migdia a l’Espai Piscina del centre, s’ha projectat un vídeo amb les imatges del còmic acompanyades de la música en directe del pianista Albert Garcia Pomerol.

Una representació musical i diferents publicacions il·lustrades van iniciar aquest projecte pedagògic, de la mà del professor d’il·lustració de l’EADT d’Àngel Sauret i del professor de flauta travessera del Conservatori, Robert Sirvent, que ha estat l’autor dels textos. La primera publicació que va veure la llum sobre aquesta història adreçada a la canalla contenia la peça de teatre musical, que durant anys el Conservatori de Música ha vingut representat, amb il·lustracions d’una alumna de l’EADT, Marta Pallarés. En una segona fase, es va editar un conte il·lustrat pel professor Àngel Sauret.

Amb la publicació del còmic Negatio Blues, que avui s’ha presentat, es completa una nova etapa d’aquesta aventura artística i pedagògica que pretén donar a conèixer els diferents instruments de vent i aprofundir en la sensibilitat musical entre la canalla i el públic jove.

En l’actualitat, es treballa en la darrera fase del projecte, amb l’elaboració d’una capsa de jocs de taula, a partir de diferents instruments de vent. D’aquesta manera es completarà una iniciativa que permet disposar d’unes eines d’aprenentatge musical participatives i de gran eficàcia, gràcies a la suma de la professionalitat i creativitat de professorat i alumnes, tant del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, com de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.