Concert gratuït de la coral del CNL Canta amb el cor, divendres al Pallol

La coral del CNL Canta amb el cor farà un concert gratuït al Passeig Comercial el Pallol aquest  divendres 14 de juny a les 18.30h. El concert havia de tenir lloc el passat 24 de maig, però es va suspendre a causa de la pluja. Serà la primera actuació de 2019 a Reus d’aquest cor que, dirigit per Marc Guerris, va  néixer l’any 2018 i està format per alumnat dels cursos de català que parla en català o que n’està aprenent, per participants del Voluntariat per la llengua o per altres persones interessades.

En aquest segon curs la coral Canta amb el cor està patrocinada per Òmnium Baix Camp i compta amb el suport del Passeig Comercial el Pallol, i ja va actuar a la capital del Baix Camp el dia 1 de desembre, amb motiu de la inauguració del monòlit de Pompeu Fabra a Reus, i el dia 26 de març a Tarragona, dins l’acte per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna.

D’altra banda, aquesta primavera nou comerços del Pallol s’han adherit al Voluntariat per la llengua com a establiments col·laboradors. Són Gas Store Reus, El Racó del Vermut, No Diguis Blat, Free & Glasses, Enzo, Querol, Genial, C&A i Can Vicenç Select, i se sumen als quatre que ja formaven part de la xarxa del VxL: Desigual, FC Reus Store, Göhe by H. Herms, i Joguines Somnis. Tots ells s’han compromès a facilitar  que  els aprenents del programa Voluntariat per la llengua hi siguin atesos i s’expressin en català, encara que el parlin amb dificultat.

És precisament també al Pallol on entre abril i juny l’alumnat dels cursos de català de nivell B3 i Elemental del CNL fan les pràctiques lingüístiques, visitant tres botigues cadascun i fent-hi una sèrie de preguntes o alguna petita compra utilitzant el català.

Finalment, el passat mes de maig l’activitat de conversa Fem un beure es desenvolupa cada dimecres a les 18 h a El Racó del Vermut, un dels establiments adherits al Voluntariat per la llengua.

Aquest no és el primer cop que el Passeig Comercial el Pallol col·labora amb el CNL: l’any 2013, arran d’un conveni signat per pau Salvadó, president de l’Associació de Comerciants d’El Pallol i M. Dolors Sardà, la presidenta del CNL, va acollir una edició dels Jocs de llengües, una divertida gimcana en què van participar 14 botigues; el 2015 s’hi va organitzar un taller de Scrabble com a presentació de la campanya “I tu, jugues en català”?; el 2017 van ser un dels patrocinadors de la Gimcana de les llengües. L’Associació de Comerciants d’El Pallol  també va col·laborar en la campanya Comerçlocal.cat de la Fundació PuntCAT l’any 2017.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.