Concert inaugural de la Temporada 2017-2018 al Teatre Fortuny de Reus, amb el patrocini del Col·legi de Joiers

Els Joiers de Reus, amb el suport del Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC), van patrocinar el Concert inaugural de la Temporada 2017-2018 al Teatre Fortuny de Reus, a càrrec de l’Orquestra de l’Associació de Concerts de Reus/Camerata XXI, dirigida per Francesc Estévez, que va tenir lloc ahir al vespre. El repertori va incloure peces de Sibelius, Grieg, López-Chavarri, Puccini i Janácek. 
El sector joier aposta, per afinitat, per la promoció cultural d’altres formes d’expressió artística. La ciutat de Reus té una llarga tradició joiera,  documentada a la “Real Cédula que su Magestad manda observar a todos los Plateros de la Villa de Reus” (any 1774), que va permetre la creació del col·legi reusenc i dóna testimoni de la importància del sector des de fa segles. Amb aquesta acció, el JORGC estableix, un cop més, relacions transversals amb la societat i la cultura, per tal de donar visibilitat pública al sector com a agent cultural i empresarial.

Concert inaugural de la Temporada 2017-2018 al Teatre Fortuny de Reus, amb el patrocini del Col·legi de Joiers

Sobre el JORGC i la seva Delegació de Catalunya Sud
El Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) va ser el primer col·legi d’aquest sector que es va constituir com a corporació de dret públic al món, l’any 2002, amb un model pioner que l’ha consolidat com a entitat de representació col·lectiva, dotada de rellevància institucional i com a referent en àmbits com la formació i la innovació.
Amb l’objectiu de descentralitzar els serveis que ofereix el JORGC als col·legiats i col·legidades de la demarcació de Tarragona, l’any2005 es va crear a Reus la seu de la Delegació de Catalunya Sud del Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya, que actualment dóna servei a 90 col·legiats de la demarcació de Tarragona.
Presidida per Carles Tubella i gestionada per Encarna García, la Delegació de Catalunya Sud del JORGC, està integrada per tres agrupacions que formen part de la Junta de Comissió Territorial: l’agrupació territorial de Reus i Comarques Veïnes, l’agrupació territorial de Tarragona i l’agrupació territorial de Terres de l’Ebre. 
Des de la Delegació de Catalunya Sud del JORGC es dóna als col·legiats una atenció de primer nivell, donant suport i resposta a les seves consultes, oferint  formació que organitza el Col·legi, sense haver de desplaçar-se a la seu central. Amb aquest objectiu, la seva seu disposa d’un  espai de reunions i trobades on tractar temes d’interès pels col·legiats i col·legiades. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.