Concert solidari destinat a la Càtedra del Dolor Infantil de la URV-Fundació Grünenthal

El Gremi de la Construcció del Baix Camp tancarà els actes del 400 aniversari de l’entitat que s’estan celebrant durant tot l’any amb un concert solidari de la formació de corda Aupa Strings el diumenge 4 de desembre a les 19 h al Teatre Bartrina de Reus.  La recaptació integra del concert anirà destinada a la Càtedra del Dolor Infantil de la URV-Fundación Grünenthal, dirigida pel doctor Jordi Miró.

S’ha presentat el concert en una roda de  premsa a la Cabra de Comerç de Reus que ha comptat amb la participació d’Antoni Sentís, president del Gremi de la Construcció; Jordi Miró, director de la Càtedra del Dolor Infantil de  la  URV i  de  Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus que col·labora directament en l’organització d’aquest concert benèfic.

Les entrades anticipades pel concert d’Aupa Strings s.XX ja es poden comprar al web www.teatrebartrina.cat al preu de 12 i 15 euros. També es podrà col·laborar amb el  concert a través d’una fila zero al número de CC ES13 0081 0087 5500 0169 0070, per tots aquells que  vulguin aportar el seu granet de sorra i no puguin assistir a l’actuació.

Recaptació solidària

Segons ha explicat el doctor Jordi Miró, els diners recaptats en el concert de Reus serviran per finançar el programa per a l’Estudi i Tractament del Dolor infantil de l’Hospital Universitari Sant Joan, inclòs a la llista mundial de programes de dolor pediàtric de la International Association for the Study of Pain (IASP). Aquest servei pioner, que aplica teràpies que desenvolupa la càtedra i el grup de recerca ALGOS sota la direcció de Jordi Miró, és l’únic de la seva categoria a l’Estat espanyol i una de les úniques set unitats registrades per la IASP a Europa. Vigent des de l’any 2007, és un servei gratuït que proporciona als pacients d’entre 8 i 18 anys i a les seves famílies el tractament i l’ajuda per afrontar adequadament el problema i millorar la qualitat de vida. El seu objectiu és pal·liar la falta de recursos i de professionals de salut formats específicament per detectar aquesta patologia i atendre les demandes de la població, que comporta que la majoria de pacients no rebin el tractament que necessiten. Cal tenir molt present que una de cada tres persones en edat infantil pateix algun problema crònic de dolor.

La Càtedra de Dolor Infantil URV-Frundació Grünenthal

La Càtedra de Dolor Infantil URV-Fundación Grünenthal compta amb un grup multidisciplinar de professionals preocupats per millorar la qualitat de vida dels nens, adolescents i adults joves amb dolor. Els seus camps abasten, entre d’altres, la investigació, la docència, el tractament, les noves tecnologies i la comunicació, de manera que es tenen compte tots els aspectes del procés de recerca. A més, aquesta unitat compta amb una important xarxa d’investigadors col·laboradors d’universitats d’arreu del món, majoritàriament catedràtics, doctors i professionals de referència en aquest àmbit d’estudi.

Aquesta iniciativa es desenvolupa i es concreta a partir de la feina feta des del grup de recerca ALGOS de la Universitat Rovira i Virgili. ALGOS és un grup multidisciplinar de clínics i investigadors interessats per ajudar a l’avenç en l’estudi del dolor infantil i millorar el seu tractament. Com a grup, ALGOS està reconegut per la Generalitat de Catalunya com a grup consolidat de recerca en dolor. Des del grup ALGOS s’investiga i avalua l’eficàcia de diferents tipus de tractaments per al dolor crònic amb l’objectiu d’ajudar a millora la qualitat de vida de les persones.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.