Construcció del Centre Cívic Gregal

Les obres de construcció del Centre Cívic Gregal avancen d’acord al calendari previst segona ha constatat l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, durant la visita que ha fet al futur equipament, en el marc del programa de visites que té en marxa per conèixer de primera mà l’estat de les principals inversions municipals en execució. A la visita també hi ha ass istit la regidora de Relacions Ciutadanes, Mar Escoda.

Els treballs de reforma de la nau magatzem de vins del Palau Boule, al barri de Niloga, per a la construcció del nou Centre Cívic Gregal superen actualment el 12%. Els treballs han de permetre construir un nou espai de referència per a la zona i per al conjunt de la ciutat, que permeti potenciar els vincles entre la ciutadania, ubicar serveis municipals i de les entitats, i ampliar l’oferta de cursos i tallers tradicional dels equipaments cívics.

El projecte inclou la remodelació urbanística a l’entorn del carrer Castellvell, que consistirà en l’ampliació de voreres, reducció de l’espai viari amb un sol carril de circulació lenta i l’execució a la cruïlla amb el carrer d’Antoni Gaudí d’una zona elevada de pas prioritari de vianants.

L’obra de l’edifici i la urbanització vinculada, adjudicada a l’empresa José Antonio Romero Polo amb un pressupost de 2.302.589,14 euros (IVA inclòs), està executada en un 10,13%. S’han executat els enderrocs interiors, els rebaixos de terreny, les excavacions interiors, la fonamentació i la xarxa de sanejament. La solera, les impermeabilitzacions i aïllaments interiors estan gairebé acabades. També s’han iniciat els treballs d’estructura metàl·lica interior i el repicat i sanejat de les façanes. Durant l’estiu s’executarà l’estructura de l’edifici.

El segon lot, corresponent a la urbanització del carrer de Castellvell i a la cruïlla amb el carrer de Gaudí, s’ha executat el 14,44%. L’obra es va adjudicar a l’empresa Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada SA, amb un pressupost de 211.381,57 euros (IVA inclòs). Els treballs es porten a terme durant el període d’estiu per interferir el mínim possible amb l’horari escolar i amb la circulació de vehicles. Fins ara s’han executat els enderrocs i retirada de paviments existents. Ara s’iniciaran els treballs de passos d’instal·lacions.

El projecte
Els treballs han de permetre construir un nou espai de referència per a la zona i per al conjunt de la ciutat, que permeti potenciar els vincles entre la ciutadania, ubicar serveis municipals i de les entitats, i ampliar l’oferta de cursos i tallers tradicional dels equipaments cívics.

A més del pla d’usos del futur centre cívic, el projecte té com a elements destacats la conservació de l’edifici catalogat al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Natural de Reus, així l’adequació urbanística de l’entorn.

Accessos
A partir de l’obertura de la cantonada dels carrers Antoni Gaudi i del Castellvell, desmuntant la tanca metàl∙lica existent, es crearà una petita plaça que genera l’accés principal al centre cívic i un nou accés al col∙legi. Aquest nou espai es remarca amb una pèrgola urbana, que completarà la façana de la nau i emmarcarà aquest punt de confluència dels dos accessos.

Es preveu un accés secundari des del carrer Castellvell per possibilitar l’ús independent d’una part de l’edifici per entitats del barri. També es genera un accés secundari a la de sala polivalent i un tercer a la zona de bar. La configuració del centre cívic permet el funcionament diferenciat segons els usos que en cada moment estiguin actius.

Planta baixa
En aquesta planta s’hi troba la recepció, sales de reunions i administració, el bar, espais públics, la sala polivalent i serveis.

El vestíbul principal és un espai a doble alçada. Des d’aquest espai de recepció es controla l’entrada i la petita plaça creada, i es té accés a una sala habilitada com a bar i amb sortida a l’exterior perquè pugui funcionar de manera independent.

Al vestíbul s’hi troba la recepció, informació i atenció al públic; des d’aquí es té accés a un passadís distribuïdor, a la banda en contacte amb el pati de col∙legi, que condueix sales de reunions, espais de joc infantils i un office, a més d’un banys.

En aquest distribuïdor s’hi troba l’escala independent que comunica amb la planta primera. Al final d’aquest espai s’arriba al nucli d’escales i ascensor i a la sala polivalent. Continuant, s’arriba a un segon passadís‐distribuïdor, mes privat, que comunica amb la zona de despatxos organitzats a la banda de façana al carrer, i amb connexió de nou amb el vestíbul d’entrada. Com a peculiaritat, la sala polivalent pot funcionar de manera independent de la resta de l’edifici i ser utilitzada per les entitat i col∙lectius del barri.

Planta primera
En aquesta planta s’hi troben aules de formació, gimnàs, espais d’administració i d’entitats, espais públics i serveis-

A partir del nucli escala‐ascensor, s’organitza un passadís‐distribuïdor perimetral que dona accés a la resta del programa d’aquest planta. D’una part, a la banda nord de la nau, hi ha les aules d’informàtica, de cuina i d’activitat física amb els seus vestidors; i a la resta de la planta, aules de formació, aula taller, despatxos, nucli de banys i uns espais “de trobada” sense us específic però que permeten estar‐s’hi amb zones de butaques i cadires.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.